«Порнографічний» Давид: у Флориді директорка поплатилася за показ учням скульптури Мікеланджело

16:17, 27.03.2023
«Порнографічний» Давид:  у Флориді директорка поплатилася за показ учням скульптури Мікеланджело

Директорка школи у Флориді після "перегляду" учнями «Давида» Мікеланджело засмутила батьків. (Фото: Paolo Lo Debole/Getty Images)

Америка не перестає час від часу дивувати своїми  специфічними поглядами на певні речі. Так деякі батьки в штаті Флорида обурились і заявили, що скульптура "Давид" авторства Мікеланджелло – це "порнографія".

 

Інцидент стався на уроці з мистецтва у приватній християнській школі в Таллагассі.

 

Як інформує  УМ, про це повідомили The Guardian та HuffPost.

 

Учням 6 класу віком 11-12 років показали скульптуру видатного італійського митця епохи Відродження Мікеланджело Буонарроті. Статуя зображає оголеного Давида, біблійного героя, який вбиває воїна Голіафа.

 

Також план уроку включав зображення фрески Мікеланджело "Створення Адама" і картини Боттічеллі "Народження Венери", на яких зображена оголена натура.

 

Одна мати заявила, що була дуже засмучена і "її дитина не повинна бачити ці скульптури".

 

Директорка консервативної школи Хоуп Карраскілла подала у відставку з посади після ультиматуму від шкільної ради: або вона йде, або її звільняють.

 

Карраскілла розповіла HuffPost, що за шкільним протоколом батькам мають повідомити у листі, що учням будуть показувати "потенційно суперечливі" твори класичного мистецтва.

 

Однак, в результаті "низки непорозумінь", лист не був надісланий батькам шестикласників, перш ніж їм показали скульптуру Давида.

 

Жінка пояснила, що десять років викладає класичну освіту і знає, що час від часу трапляються батьки, яких "засмучує" мистецтво епохи Відродження.

 

Її також не здивувала реакція голови правління школи, республіканця Барні Бішопа ІІІ, але вразило те, що інші члени ради погодилися з ним.

 

В інтерв'ю виданню Slate Барні Бішоп ІІІ заявив, що проблема не в тому, що учням показували твори мистецтва епохи Відродження, а в тому, що батьки не були повідомлені про це заздалегідь.

 

"У нас є така практика. Минулого року школа розіслала заздалегідь повідомлення про це. Батьки повинні знати: на уроках учні побачать, почують або будуть говорити про це. Цього року ми не розсилали таких повідомлень", – сказав Бішоп.

 

ЗМІ також повідомляють, що Бішоп є прихильником губернатора Флориди Рона Десантіса, який є одним із можливих кандидатів у президенти від Республіканської партії.

 

Як повідомляла УМ, Амстердамський Стеделек-музей визнав Казимира Малевича українським художником.