«ПТН ПНХ!»: Укрпошта анонсувала нову марку з графіті Бенксі

11:48, 20.02.2023
«ПТН ПНХ!»: Укрпошта анонсувала нову марку з графіті Бенксі

Нова марка від Укрпошти із знаменитим малюнком Бенксі.

Випуск 24 лютого поштової марки "ПТН ПНХ!", яку присвячено річниці повномасштабної війни Росії проти України анонсувала "Укрпошта".

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба "Укрпошти".

 

«На поштовому випуску представлено одне з семи графіті всесвітньо відомого вуличного художника та політичного активіста Бенксі, створених ним анонімно в Україні в 2022 році. Графіті з дзюдоїстом, відправленим в нокаут, художник намалював на стіні зруйнованого будинку у смт Бородянка Київської області», - сказано в повідомлені.

 

Також повідомляється, що нова поштова марка – благодійна. Кожен, хто придбає марку "ПТН ПНХ!" стає учасником благодійного проєкту.

 

 Тираж поштової марки – 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів. Вартість маркового аркуша – 180 грн., з яких 42 грн. – благодійний внесок.

 

До марок також буде випущено конверт "Перший день", художній конверт, картку, а також тематичний світшот.

 

 Придбати поштовий випуск "ПТН ПНХ!" можна у відділеннях "Укрпошти" та на офіційних магазинах Укрпошти на маркетплейсах, починаючи з 24 лютого. Оформити передзамовлення можна, починаючи з 20 лютого, в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

 

На передзамовлення діють обмеження до 10 поштових марок на одне замовлення.

 

Нагадаємо, що перша "воєнна" поштова марка "Укрпошти" "Русский военный корабль, иди на х*й" була присвячена українським захисникам острова Зміїний, які ще 25 лютого вказали правильний курс російському крейсеру "Москва".

 

Незабаром вийшла в тираж і друга поштова марка під назвою "Русский военный корабль – ВСЕ", що ілюструвала потоплений крейсер "Москва", який зазнав краху, йдучи захоплювати Одесу.

 

Як повідомляла УМ, «Укрпошта», український поштовий оператор, увів в обіг марку «Кримський міст на біс!», як нагадування про вибух, який пошкодив споруду та частково обмежив шляхи постачання озброєння.