На станції «Академік Вернадський» полярники створили ланцюг єдності

19:04, 22.01.2023
На станції «Академік Вернадський» полярники створили ланцюг єдності

Українські полярники взялися за руки на знак єдності й незламності (Фото НАНЦ)

Українські полярники в Антарктиді відсвяткували День соборності України.

 

З нагоди свята злуки українських земель вони вибудували живий ланцюг єдності у сніговому тунелі поруч зі станцією «Академік Вернадський».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сторінці Національного антарктичного центру у Facebook. 

 

У такий спосіб українці, які дуже далеко від дому, долучилися до традиційної всеукраїнської акції єднання та віртуально взятися за руки з тисячами інших українців.

 

«Де б ми сьогодні не були – ми єдині, бо ми – сильний, вільний і незламний народ. З найвіддаленішого куточка ми простягаємо цей ланцюг через десятки країн до нашої рідної України, до близьких нам людей у Києві, Харкові, Франківську, Львові та багатьох інших містах.

 

Ми незримо, але міцно стикаємо руки наших побратимів, які змінили полярну форму на військовий однострій і нині тримають фронт. Дякуємо і пишаємося вами»,– зазначила команда 27-ї Української антарктичної експедиції.

 

 Нагадаємо, що біля української антарктичної станції «Академік Вернадський» зафіксували новий сніговий рекорд. Рівень снігу там сягнув позначки 345 см, а це майже на пів метра більше ніж минулорічний максимум.

 

Як повідомляла УМ, велика зачистка і оновлення книг відбулися на льодовому материку у бібліотеці на станції «Академік Вернадський». Книжки отримали в межах акції «Книги в Антарктиду».