Новий рік не за горами: смачні рецепти до святкового столу
Будь-яке свято — це експромт, а експромти, як відомо, готують заздалегідь. >>
Багато господинь обрядову страву готують за сімейними рецептами, що передаються з покоління в покоління. (Фото з відкритих джерел)
Кутя —традиційна обрядова страва на Святвечір та Різдво Христове. У кожного регіону є свої рецепти цієї страви. Однак існують загальноприйняті правила.
Як готувати кутю, щоб не зіпсувати її, про це повідомляє Україна молода.
Дуже важливо підібрати правильну крупу, з якої ви будете готувати кутю. В різних регіонах України для цього використовують жито, пшеницю, рис, ячмінь, сочевицю, перловку. Цікаво, що сьогодні для приготування різдвяної страви часто беруть навіть булгур (це очищена та подрібнена пшениця). Однак якщо ви хочете отримати канонічну кутю, яка точно буде смачною, краще взяти традиційні пшеницю чи рис.
Секрети смачної куті, які потрібно пам'ятати:
Якщо ви вирішили варити пшеницю, будьте готовими до того, що вона готується довго. Тому краще підходить посуд з товстим дном. Також можете скористатися мультиваркою, виставивши довгочасовий режим.
1)Крупу з м'яких сортів (наприклад, озимої пшениці) можна варити 30-40 хвилин на слабкому вогні, а ось твердим сортам потрібно більше часу. Однак така кутя виходить розсипчастою та смачною.
2)Не мішайте крупу постійно — зробити це потрібно лише один раз після закипання.
3)Щоб кутя не вийшла надто твердою, її потрібно розвести кип'яченою водою, але для створення традиційного рецепту краще взяти узвар.
4)Перед тим, як перетирати мак, обов'язково замочіть його у холодній воді на ніч, а потім відтисніть зайву вологу через марлю.
5)Всі інші інгредієнти додаються до куті лише перед подаванням на стіл, інакше страва вийде надто твердою.
Найкраще підходять для приготування куті такі продукти: мед, горіхи, сухофрукти (особливо родзинки), мак, розведений у воді цукор (якщо ви не можете споживати мед з будь-якої причини).
Як повідомляла УМ, Різдво Христове об‘єднує людей у всьому світі.
Будь-яке свято — це експромт, а експромти, як відомо, готують заздалегідь. >>
Нещодавно кияни та гості столиці побачили головну ялинку 2024-2025 рр.: біла — як символ «початку світлого й чистого шляху», вона простояла до 10 грудня. >>
Виставковий проєкт «Різдвяне місто. Київ ХІХ-ХХ століття» презентував Музей історії міста Києва. >>
Різдвяні резиденції у своїх відділеннях по всій Україні відкрила Укрпошта та випустила марку «Лист Святому Миколаю». >>
Лауреатка Нобелівської премі-2024 з літератури, південнокорейська письменниця Хан Канг відмовилася від пресконференції та святкування. Усе через війни в Україні та на Близькому Сході. >>
Міська влада Амстердама заборонила будівництво нових готелів у популярному «місті-тусовщику», а також обмежила загальну кількість готельних ночей для туристів до 20 мільйонів на рік. >>