Анджеліна Джолі залишила посаду посла доброї волі ООН

10:57, 17.12.2022
Анджеліна Джолі залишила посаду посла доброї волі ООН

Анджеліна Джолі пообіцяла й надалі підтримувати біженців та інших переміщених осіб. (unhcr.org)

Відома американська акторка Анджеліна Джолі пішла з посади посла доброї волі Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, де пропрацювала понад 20 років.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Агентство ООН у справах біженців.

 

«Анджеліна Джолі переходить від своєї ролі Спеціального посла УВКБ ООН до участі в ширшому наборі гуманітарних та проблеми прав людини.

 

Один із найвпливовіших прихильників прав біженців, пані Джолі продовжуватиме працювати над розбудовою більш рівноправної, справедливої та інклюзивної міжнародної системи»,– йдеться у повідомленні.

 

УВКБ ООН працює з Джолі з 2001 року, а в 2012 році вона була призначена спеціальним послом. 

 

За понад 20 років Джолі виконала понад 60 польових місій, щоб засвідчити «історії про страждання, а також про надію та стійкість».

 

Нещодавно вона подорожувала з УВКБ ООН до Ємену та Буркіна-Фасо, щоб зустрітися з біженцями.

 

Також Анджеліна Джолі приїжджає в Україну з гуманітарною місією і підтримувала українців під час війни.

 

Акторка подякувала ООН за "привілей і можливість" працювати з багатьма видатними та відданими працівниками Агентства у справах біженців.

 

«Я продовжуватиму робити все, що в моїх силах, у наступні роки, щоб підтримати біженців та інших переміщених осіб. 

Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що настав час для мене працювати по-іншому, безпосередньо співпрацювати з біженцями та місцевими організаціями та підтримувати їхню адвокацію для пошуку рішень»,– сказала Анджеліна Джолі.

 

Як повідомляла УМ, 30 квітня Анджеліну Джолі помітили у Львівській кав’ярні, коли вона приїхала в Україну з гуманітарною місією. Один із відвідувачів кафе, підліток Юліан, не помітив зірку і став героєм мемів про Джолі.

 

У Львові акторка відвідала волонтерів, переселенців, дітей, які постраждали від ракетного удару по краматорському вокзалу, та інших пацієнтів.