Британці створили запальнички з тризубом у подарунок для бійців ЗСУ

16:28, 20.11.2022
Британці створили запальнички з тризубом у подарунок для бійців ЗСУ

Ті самі британські запальнички для ЗСУ. (Фото: Скрін з відео)

Брендовані запальнички, які створили як подарунок для українських військових показали в Міноборони Великобританії. Британці назвали це "особливим знаком підтримки".

 

Як інформує УМ, про це 20 листопада відомство повідомило у Twitter.

 

"Серед зимового спорядження, яке отримують українські військові, які тренуються у Британії, буде особливий знак підтримки від Сполученого Королівства. Це запальничка, яку можна перезаряджати - кращий друг солдата вже багато поколінь поспіль - із написом "Слава Україні, Героям слава", - йдеться у повідомленні.

 

Окрім напису, на ній зображений також тризуб. Сама запальничка за розміром - як сірникова коробка та дає більший вогник, ніж звичайні запальнички.

 

Нагадаємо, що Велика Британія надасть нову військову допомогу, а також продовжить навчання українських військових медиків та інженерів. Крім того, заплановано передати зимове обладнання для військових, а також гуманітарну допомогу на суму понад 16 млн фунтів стерлінгів.

 

Як повідомляла УМ, очільник британського уряду Ріші Сунак вперше приїхав в Україну з офіційним візитом 19 листопада та навіть процитував українською мовою Гімн.