Ще не вмерла України: Сунак процитував рядки гімну українською

18:44, 19.11.2022
Ще не вмерла України: Сунак процитував рядки гімну українською

Ріші Сунак та Володимир Зеленський на Михайлівській площі у Києві. (Фото Офісу президента)

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак має надію, що кровопролитна війна, розв’язана росією, завершиться справедливим миром, де пануватиме міжнародне право, повага до суверенітету України, а винні у воєнних злочинах будуть покарані і притягнуті до відповідальності.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив після переговорів із Президентом Володимиром Зеленським у Києві, передає Офіс Президента

 

Пан Сунак зауважив, що Україна платить величезну ціну у війні, але визволяє свої території.

 

 

У цьому контексті Прем’єр-міністр Великої Британії нагадав, що москва закидала, буцімто Херсон є її територією, однак нещодавно на головній площі міста прозвучав гімн України.

 

«Ще не вмерла України ні слава, ні воля», - процитував Сунак українською мовою слова славня.

 

«Воля і слава України нікуди не поділася, і разом з вами ми будемо забезпечувати, щоб так було і в майбутньому», - запевнив Прем'єр-міністр Британії, завершивши свій виступ словами «Слава Україні!»

 

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак також ушанували пам’ять українських захисників та оглянули виставку знищеної російської техніки.

 

 

 

Також сьогодні після перемовин з Володимиром Зеленським у Києві Ріші Сунак заявив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет військової протиповітряної допомоги, яка включатиме 120 спеціальних зенітних гармат та антидронове спорядження. 

 

 

Як повідомляла УМ, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада прибув з візитом до Києва і зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.