У британському дитячому серіалі Hey Duggee з’являться українська Мавка та Водяник

08:44, 03.11.2022
У британському дитячому серіалі Hey Duggee з’являться українська Мавка та Водяник

Мавка Лесі Українки підкорює світ

Українська Мавка з «Лісової пісні» стала персонажем популярного британського мультсеріалу Hey Duggee (Привіт, Даггі). Так мультиплікатори вирішили підтримати українських дітей- біженців, які змушені виїхати з країни через російську агресію.

 

Як інформує Україна молода, про появу нових персонажів повідомляє ВВС.

 

«Щоби допомогти українським дітям почуватися у Великій Британії, як вдома, у новому епізоді CBeebies Hey Duggee до шоу приєднаються нові українські друзі»,— написали в повідомленні.

 

Так, у новому епізоді серіалу про пса Даґґі, який опікується дошкільнятами, з’являться українська Мавка та Водяник, а також інші герої нового українського ЗD-мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Його створили за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" та образів народної міфології.

 

Цю інформацію підтвердили у телепродакшені FILM.UA Group.

 

«Творці анімаційної стрічки "MAVKA. Лісова пісня" разом із Studio AKA та BBC Studios за підтримки агенції Mother створили спеціальний епізод культового британського мультсеріалу Hey Duggee. У випуску можна побачити Мавку, Жабокиця Квуся, Русалок, Мохушів та інших жителів Лісу, які разом з героями Hey Duggee, білками та колібрі, вчаться вітатись українською та англійською»,– написали в соцмережах.

 

Українські фрази нових героїв перекладатимуть англійською Даґґі та його друзі. Щоби Мавка та інші герої почувалися як удома, інші персонажі серіалу співатимуть ‟Привітальну пісню".

 

Також в епізоді звучатимуть українські пісні — їх виконуватимуть діти, які живуть у Великій Британії.

 

 

Фелікс Ріхтер, який брав участь у продюсуванні епізоду, сподівається, що серія "допоможе тисячам дітей побачити цінність дружби, незважаючи на мовні бар’єри".

 

За даними ВВС, з початку повномасштабного вторгнення країни-агресорки Росії в Україну до Великої Британії з України виїхали понад 100 тисяч українців, половина з яких — діти. Епізод популярного мультсеріалу має намір привітати українських дітей у Великій Британії та показати, що дружба може подолати будь-який мовний бар’єр.

 

Як повідомляла УМ, новий  епізод мультфільму «Масяня», у якому головний герой засуджує російське вторгнення в Україну, опублікував мультиплікатор  Олег Куваєв.