Піратство: у рф незаконно демонструватимуть нові фільми Голлівуду

16:36, 01.08.2022
Піратство: у рф незаконно демонструватимуть нові фільми Голлівуду

У росії вирішили не погоджувати показ кінофільмів з правовласниками. Згодом асортимент крадених стрічок планують розширити (Фото з відкритих джерел)

Із 1 серпня російські кіномережі «Сінема парк» та «Формула кіно» показуватимуть нові фільми з Голлівуду не погоджуючи з правовласником.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на «Відомості» та гендиректора кіномереж Олексія Васясіна.
 
Нова послуга називається «кінопродукт». Фактично, глядачам спершу показують закордонний фільм, а тоді – російський. 
 
Наприклад, зараз у мережі кінотеатрів показують новинку від Universal «Міньйони: Грювітація», а за ним – «Кощій. Початок».
 
Вартість квитків на «кінопродукт» складатиме 168-670 рублів. 
 
Гендиректор заявив, що згодом у мережі кінотеатрів асортимент «кінопродукту» розширять. Тобто показуватимуть фільм будь-якої студії без погодження з правовласником, який зупинив бізнес в Росії.
 
Він називає це «вимушеним кроком», але сподівається, що таким чином вдасться просунути російський продукт в прокаті.
 
Як повідомляла УМ, креативна продюсерка та сценаристка серіалу «Кріпосна» Тала Пристаєцька офіційно повідомила, що у  зв'язку з терористичною війною Росії проти України автори четвертого сезону кінопроєкту відмовилися від співпраці з російськими акторами та російської мови.