Серіал «Кріпосна» відмовився від російської мови та не пропонує ролі акторам з рф

15:41, 20.07.2022
Серіал «Кріпосна» відмовився від російської мови та не пропонує ролі акторам з рф

Четвертий сезон «Кріпосної» буде українською мовою і без російських акторів

Креативна продюсерка та сценаристка серіалу «Кріпосна» Тала Пристаєцька офіційно повідомила, що у  зв'язку з терористичною війною Росії проти України автори четвертого сезону кінопроєкту відмовилися від співпраці з російськими акторами та російської мови.
 
Як інформує Україна молода, про це продюсерка повідомила в Facebook.
 
Зйомки фільму наразі відбуваються в Польщі, де також покажуть нові серії. 
 
«З огляду на величезну кількість дуже різної інформації щодо четвертого сезону "Кріпосної", мені видається нині важливим донести наступне: жодного актора-громадянина РФ у дозйомі четвертого сезону "Кріпосної", який просто зараз відбувається у Польщі, немає»,– заявила Тала Пристаєцька.
 
Оскільки в сюжеті головну роль грала росіянка Тетяна Ратнікова, її персонаж було вирішено замінити дублером. Поблажок не зробили навіть з огляду на те, що акторка нібито засудила злочинну війну.
 
«Серіал для показу на всіх територіях дублюється українською мовою. Російської мови у проекті не буде»,– додала сценаристка.
 
Вона також наголосила, що в жодного члена знімальної команди немає ані найменшого сумніву, що Російська Федерація – країна-терорист, тому "Кріпосна" не співпрацюватиме з росіянами і відмовиться від використання російської мови.
 
Про це Тала Пристаєцька змушена була повідомити на тлі скандалу, що виник навколо серіалу. Справа в тому, що в зйомках до повномасштабної війни брали участь російські актори, що вирішили промовчати про геноцид народу, в країні якого будували кар'єру.
 
Як повідомляла УМ, в Ірпені розпочалися зйомки фільму про вторгнення росії в Україну. Стрічка про повномасштабне вторгнення рф буде складатися з трьох частин та матиме назву "ZЛО".