Пес Макс з Нацгвардії служить в Миколаєві та вже вивчив команди українською

18:07, 07.06.2022
Пес Макс з Нацгвардії служить в Миколаєві та вже вивчив команди українською

Чотирилапий боєць Макс, який приїхав на війну з Україною, тепер служить у Національній гвардії

Покинутий росіянами пес Макс служить у Національній гвардії України і успішно навчається командам українською мовою.
 
Як інформує Україна молода, як проходять вихідні у Макса, який служить на користь України, нацгвардійці розповіли на сторінці Фейсбуку.
 
За словами нацгвардійців, зараз службовий пес, якого раніше покинули росіяни, вдосконалюється у вивченні команд українською мовою. Проте у вільний від несення служби час Макс полюбляє купатися.
 
«А ви знали, що новоспечений чотирилапий боєць Макс, який зараз вірно служить українському народові в рядах миколаївських нацгвардійців, дуже любить купатися?
 
 
Після того, як Макс обрав у своєму житті правильний шлях і став на захист України, у нього з'явилось багато справ: він постійно вдосконалюється у вивченні української мови та справно несе службу, оберігаючи своїх бойових побратимів»,– розповідають військові.
 
 
 
Також українські захисники оприлюднили фото "водних процедур" Макса між навчанням та службою.
 
«Хоча зараз у нас не так багато часу на відпочинок, але як тільки з'являється вільна хвилинка, ми виходимо на берег річки, аби перепочити від службових буднів»,– підкреслив наставник чотирилапого з позивним Ріддік.
 
 
 
За словами напарника-кінолога вівчарки, такий відпочинок Максу йде лише на користь.
 
«До своїх повсякденних службових обов'язків Макс завжди повертається у гарному настрої»,– наголошують у Нацгвар
 
Нагадаємо, вівчарка Макс раніше служив на користь окупантів, які захопили одне із селищ на Миколаївщині. Коли українські військові прийшли звільняти населений пункт, службові собаки РФ розбіглися. Макса прихистили місцеві жителі, а згодом передали пса військовим Нацгвардії. 
 
Зараз чотирилапий служить на українському блокпості та допомагає шукати російських диверсантів. 
 
Як повідомляла УМ, службова  вівчарка, яка раніше служила у росіян і яку місцеві мешканці Миколаївщини передали Нацгвардії, вже вивчила команди українською мовою.