Укрпошта випустила мільйон поштових марок «Русскій воєнний корабль, іді …!»

12:16, 13.04.2022
Укрпошта випустила мільйон поштових марок «Русскій воєнний корабль, іді …!»

Автор фрази про крабль, прикордонник Роман Грибов (праворуч) узяв участь у спецпогашенні марки Укрпошти. (facebook.com/ukrposhta)

Перші в умовах воєнного стану поштові марки «Русскій  воєнний корабль,  іді ..!» презентували та ввели в обіг в Україні. 

 

Причому не лише у столиці, а одночасно і в обласних центрах також.


Як інформує Україна молода, про це повідомляють в Укрпошті.


У Києві спецпогашення штемпелем «Перший день» відбулося в Головпоштамті за участі  генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

 

Також до цієї процедури приєднався автор відомої фрази, захисник острова Зміїний, прикордонник Роман Грибов, який родом з черкаського міста Золотоноша.


Ця фраза Романа, яка стала гаслом нашого опору москалям - відповідь українських прикордонників, захисників острова Зміїний, російському кораблю на пропозицію здатися в день вторгнення військ рф в Україну 24 лютого.


Автором зображення на новій поштовій марці є переможець народного конкурсу на кращий ескіз кримчанин Борис Грох з Євпаторії, який після 2014 року живе у Львові  і став учасником церемонії спецпогашення у уьому місті.


В Укрпошті кажуть, що робота Бориса зібрала найбільшу кількість голосів – за неї проголосувало  8000 користувачів facebook та instagram.

 


За словами Ігоря Смілянського, українська філателія під час війни є віддзеркаленням подій, які переживає наша держава і наш народ.


«Фраза, яка надихнула нас на створення поштової марки, вже стала символом незламності ЗСУ, добровольців, тероборони, всіх українців в боротьбі за свою землю та незалежність України.  Впевнений, що листи з такою поштовою маркою будуть раді отримати і українці, і наші друзі з-за кордону», – говорить Смілянський..


І додає, в такий поштовий спосіб українці ще раз нагадують окупантам, що їм слід негайно забратися з нашої землі та йти вслід за їх кораблем.


Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді …!» випущена Укрпоштою в двох номіналах  - для оплати поштових відправлень по Україні (номінал F, еквівалент 23 грн) та  для оплати відправлень, що прямують за кордон  (номінал W, еквівалент $1,5 США). 


До марки випущено конверт «Перший день», тираж – 20 тис. примірників.


Як повідомляла УМ, у Черкаській ОВА вітали звільненого з полону земляка-прикордонника Романа Грибова, який служив на острові Зміїний і точно вказав курс руському військовому кораблю, про який дізналися не лише в Україні, а й у  світі.