Шварценеггер звернувся до росіян: Цю незаконну війну почали не нацисти, а Путін

15:43, 18.03.2022
Шварценеггер звернувся до росіян: Цю незаконну війну почали не нацисти, а Путін

Арнольд Шварценеггер засудив незаконну війну Кремля проти України. (Скріншот відео)

Зірковий голлівудський актор, колишній губернатор Каліфорнії, неодноразовий володар титулу «Містер Олімпія» Арнольд Шварценеггер записав відеозвернення під назвою «Послання російському народу», в якому засудив незаконну війну Кремля проти України.

 

Як повідомляє Україна молода, своє звернення Шварцнеггер оприлюднив у соцмережах напередодні.

 

Актор зазначив, що вважає себе давнім другом росіян, й саме тому має сказати їм правду про те, що відбувається в Україні в ситуації, коли не можна промовчати.

 

«Я знаю, що ваш уряд вам говорить, що це війна для денацифікації України. Денацифікації України? Це неправда. Україна – країна з президентом єврейського походження... У батька якого, до всього іншого, всіх трьох братів вбили нацисти.

 

Україна не починала цю війну. Її почали не націоналісти і не нацисти. Влада в Кремлі почала її. Це не війна російського народу. Ні..».

 

Також зірка Голлівуду згадує свої зв’язки з російським народом, свого батька, який воював за Третій рейх під Ленінградом і потім все життя спокутував провину – таку саму, яку спокутуватимуть російські солдати, котрі прийшли з війною в Україну.

 

Арні також спростував міф про потребу «денацифікації» України. На його переконання, це «незаконна» війна без жодного приводу, яку розв’язав уряд Росії у власних інтересах.

 

Тож актор показав страшні кадри воєнних злочинів військ РФ в Україні, закликав поширювати його звернення та припинити війну.

 

Він нагадав, що минулого тижня 141 держава ООН проголосувала за визнання Росії агресором і закликала до негайного виведення російських військ. «З усього світу тільки чотири країни проголосували разом з Росією. Це факт. Світ відвернувся від Росії через російські дії в Україні», - каже «Термінатор».

 

За його словами, цілі квартали в українських містах були зруйновані російською артилерією й бомбами, зокрема дитяча лікарня та пологовий. Тоді як кількість біженців з України сягнула 3 мільйонів людей, а це вже гуманітарна криза.

 

Шварценеггер акцентує: «Це не війна російського народу. Я з важким серцем говорю вам, що тисячі російських солдатів убиті. Вони опинилися між українцями, які борються за свою батьківщину, і російським керівництвом, яке воює заради завоювання».

 

І додає: «Я знаю, що російський народ не в курсі того, що зараз відбувається. Я закликаю російський народ та російських солдатів в Україні зрозуміти, що все це — пропаганда та дезінформація… А президенту Путіну я скажу: ви розпочали цю війну, ви ведете цю війну, ви можете зупинити цю війну».

 

 

74-річний актор закликав росіян задуматися про наслідки, до яких приведе їх країну війна в Україні:

 

«Російський уряд бреше не лише своїм громадянам, а й своїм солдатам. Декому з них сказали, що вони будуть воювати з нацистами. Комусь – що українці будуть вітати їх, я героїв. Іншим – що вони їдуть на навчання. Вони навіть не знали, що їх відправляють на війну! Комусь сказали, що вони захищатимуть етнічних росіян в Україні. Все це – неправда».

 

Зірка «Командо» пояснює: «А правда в тому, що російські солдати зіштовхнулися з відчайдушним опором українців, які хочуть захистити свої сім'ї та країну. Коли я бачу, як з руїн витягають дітей, мені здається, що я дивлюся документальний фільм про жахи Другої світової, а не сьогоднішні новини»

 

У зверненні до росіян він також пояснює: «Це не війна на захист Росії, в якій брали участь ваші дідусі та прадідусі. Це незаконна війна. Вашими життями, вашими кінцівками, вашим майбутнім жертвують заради безглуздої війни, яку засуджує весь світ...

 

Пам'ятайте, що 11 мільйонів росіян мають родичів в Україні. Кожна ваша куля летить в чийогось брата чи сестру. Кожна бомба чи снаряд, який падає з неба, падає не в ворога, а в школу, лікарню чи чийсь будинок».

 

«Конан-варвар» звернувся також до президента рф путіна зі словами, що він почав цю війну, веде її – і може зупинити.

 

 

Арнольд Шварценеггер — американський бодібілдер, кіноактор і продюсер, бізнесмен і політик австрійського походження. 38-й губернатор штату Каліфорнія, член республіканської партії США.

 

Відомий за ролями у фільмах "Конан Варвар", трьох частинах "Термінатора", "Командо", "Пригадати все", "Нестримні 2".

 

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, українців у різний спосіб підтримала величезна кількість зірок, митців й лідерів думок:

 

Як повідомляла «УМ», раніше американський актор та режисер Шон Пенн, який на власні очі побачив війну в Україні, де знімає документальний фільм, закликав НАТО негайно закрити небо.

 

Тоді як українська співачка Злата Огнєвіч прокляла росіян, які мовчки спостерігають за вторгненням в Україну і знищенням українців.