Євробачення: гурту Kalush Orchestra пропонують представляти Україну

14:24, 17.02.2022
Євробачення: гурту Kalush Orchestra пропонують представляти Україну

Гурт Kalush Orchestra під час нацвідбору на Євробачення. (Фото: Суспільне мовлення)

До гурту Kalush Orchestra вирішив звернутися оргкомітет Нацвідбору на «Євробачення-2022» із пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Турині.

 

Напередодні організатори дискваліфікували переможницю Alina Pash через підроблену довідку.

 

Як інформує УМ, про це 17 лютого повідомляє «Суспільне».

 

Гурт Kalush Orchestra посів друге місце у фіналі й отримав 14 балів загалом (8 від глядачів і 6 від суддів).

 

В оргкомітеті пояснили, що відповідно до правил, якщо мовник припиняє участь одного з учасників, то «Суспільне» має право визначити представника від України з-поміж інших учасників.

 

Якщо Кalush Orchestra погодиться, то представлятиме країну з колисковою про маму - Stefania.

 

«Це пісня про мою маму. Я ніколи не присвячував їй пісні, та й взагалі не впевнений, що наші відносини були настільки тісними. Але я знаю, що вона точно заслуговує на цю пісню. Це найкраще, що я колись для неї робив. Було б дуже круто, якби вона перемогла, і у прямому ефірі я заспівав спеціально для мами ще раз», — розповідав про пісню засновник гурту Kalush Orchestra Олег Псюк.

 

Зазначимо, що Суспільний мовник стежить за дотриманням Правил Нацвідбору та порядку визначення представника від України.

 

Нагадаємо, що Alina Pash 12 лютого перемогла в Нацвідборі на «Євробачення-2022», фінал якого відбудеться 14 травня в Турині. На тлі цього спалахнув скандал через поїздку співачки до окупованого Криму, а деякі активісти звинуватили її в симпатії до Росії через світлини з Москви.

 

Наступного дня на телеканалі «Суспільне» оприлюднили відповіді від Державної прикордонної служби щодо поїздки співачки Alina Pash в анексований Крим. У відомстві повідомили, що вона в’їхала та виїхала через український КПВВ. Однак згодом у соцмережах з’явилися підозри, що надана нею довідка є підробленою. Тому «Суспільне» звернулося до ДПСУ з проханням підтвердити її справжність. У ДПСУ підтвердили, що таку довідку не видавали, а саме відомство зберігає інформацію лише протягом пʼяти років.

 

У команді співачки повідомили, що довідку отримав член її команди, але там не дізнавалися, у який спосіб. Через цей скандал Alina Pash повідомила, що розірвала відносини зі своїм директором.

 

Як повідомляла УМ, переможниця Нацвідбору на Євробачення-2022 Аліна Паш зняла  свою кандидатуру як представника України в цьому щорічному пісенному конкурсі через гучний скандал.