Євробачення: Аліна Паш не має довідки ДПСУ про законний в’їзд до Криму

16:58, 15.02.2022
Євробачення: Аліна Паш не має довідки ДПСУ про законний в’їзд до Криму

Співачка Аліна Паш не змогла підтвердити, що не виступала в Росії та Криму. (Фото: corp.suspilne.media)

Співачка Аліна Паш, яка зі скандалом нібито перемогла у фіналі Нацвідбору на Євробачення-2022, могла надати підроблену довідку організаторам пісенного конкурсу  про в'їзд до Криму з території України, як того вимагає українське законодавство.

 

Адже якби з’ясувалося, що пані Паш порушила законодавство і потрапила до Криму літаком з Москви, її б не допустили до Нацвідбору за порушення законодавства України.

 

Як інформує Україна молода, про те, що жодних довідок співачці прикордонники не видавали, заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі низці ЗМІ у вівторок.

 

Ще 14 лютого Суспільний мовник звернувся до ДПСУ у зв'язку з отриманою інформацією від громадян щодо можливої підробки командою співачки Аліни Паш довідки про перетин адміністративної межі з Кримом.

 

Вже у вівторок пан Демченко заявив, що Державна прикордонна служба України не створювала та не надавала документ, який Alina Pash передала Суспільному мовнику в рамках її участі у відборі на Євробачення.

 

«Державна прикордонна служба України проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто наданий відомством фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Повідомляємо, нам не відомо, що це за документ, опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався та під таким номером нікому не надавався.

 

Відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України щодо підтвердження створення такого документа. В найближчий час мовник отримає нашу відповідь», - повідомив Демченко у коментарі Укрінформу.

 

Раніше суспільний мовник заявив, що перевірить, як співачка та переможниця цьогорічного відбору Аліна Паш їздила до Криму.

 

Поки що з нею не будуть підписувати угоду про участь у конкурсі від імені України.

 

                                                                    Співачка Аліна Паш завчасно зраділа перемозі.

 

Відповідно до правил нацвідбору на Євробачення, учасник має гарантувати, що не виступав в Росії та Криму після березня 2014 року і не планує цього робити у майбутньому.

 

13 лютого на Суспільному показали листа, наданого Аліною Паш, який засвідчує, що вона їхала у 2015-му в Крим через Чаплинку. Суспільному цю інформацію у прикордонній службі не підтвердили, пояснивши, що дані про перетин кордону є конфіденційними.

 

Тоді як активіст і блогер Сергій Стерненко стверджує, що Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки в окупований Крим у серпні 2015 року. Адже «шапка» відповіді про перетин кордону, яку надала Аліна Паш, застаріла, бо відсутня адреса адресата і підпис керівника скорочення, як в давні часи, а не як зараз.

 

Мовляв, це просто шарж з доступних в інтернеті зразків, які датовані 2010-2017 роками.

 

Як повідомляла «УМ», 12 січня під час фіналу національного відбору було визначено, що співачка Alina Pash представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею «Тіні забутих предків».

 

Після фіналу Суспільне звинуватили у непрозорості підрахунків результатів голосування.

 

Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та від 7 глядачів. Разом з тим, у Мережі з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму, що спричинило скандал.

 

Популярний гурт Kalush Orchestra з Прикарпаття, який нібито посів 2 місце, закидає організаторам фіналу національного відбору на Євробачення-2022 фальсифікації під час оголошення переможця.

 

 

Учасники гурту Kalush Orchestra одразу після конкурсу попросили показати їм протокол оголошення результатів, але організатори відмовили їм з невідомих причин. Тому музиканти планують судитися з організаторами, бо вважають, що «перемогу в них вкрали».