Київ залишила знімальна група з Ізраїлю через загрозу війни

15:23, 26.01.2022
Київ залишила знімальна група з Ізраїлю через загрозу війни

Постановники шукали недороге для зйомок європейське місто, яке було б схоже на бельгійську столицю.

Ізраїльська знімальна група приїхала до української столиці знімати четвертий сезон серіалу «Фауда» та через чутки про можливе російське вторгнення вирішила залишити Україну. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють ізраїльські ЗМІ.

 

Знімальна група з Ізраїлю знімала в Києві четвертий сезон серіалу «Фауда», причому дія фільму відбувається в Брюсселі – головні герої, бійці підрозділу боротьби з тероризмом, рятують людину, яку там викрали. 

 

За сюжетом, герої ізраїльської драми рятують людину, викрадену у Брюсселі. Постановники шукали недороге для зйомок європейське місто, яке було б схоже на бельгійську столицю. Цим критеріям відповідав Київ, куди й виїхала знімальна група.

 

Проте творці серіалу стали побоюватися, що вони не зможуть швидко покинути Україну, якщо розпочнеться повномасштабна війна.

 

Тому, після консультацій із МЗС Ізраїлю, вони вирішили залишити Київ та обрати інше місце для зйомок. 

 

Також стало відомо, що уряд Ізраїлю готується до того, що тисячі українських євреїв можуть іммігрувати у разі нового російського вторгнення

 

Ізраїль вже має плани щодо масової евакуації євреїв з різних країн, якщо виникне така потреба, і нещодавно оновив ці плани для України у зв’язку зі зростанням напруженості у відносинах із Росією, повідомляє Haaretz.

 

Нагадаємо, Британія змінила рекомендації щодо поїздок в Україну, а Австралія евакуює з України дипломатів та радить решті своїх громадян виїжджати. 

 

Як повідомляла УМ, Канада евакуює з України сім'ї дипломатів.