Російський телеведучий Галкін потрапив до «чорного» списку осіб, які загрожують нацбезпеці України

14:46, 04.11.2021
Російський телеведучий Галкін потрапив до «чорного» списку осіб, які загрожують нацбезпеці України

Настрій у Галкіна, вочевидь, дещо буде зіпсований новиною з України. (Фото: із соцмережі)

Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України внесло російського гумориста Максима Галкіна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомили на сайті Мінкульту.

 

Згідно з даними, прізвище Галкіна внесено до переліку 3 листопада.

 

"По мірі надходження до Міністерства культури від Служби безпеки України звернень щодо розширення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, інформація на сайті буде оновлюватись", - додають у міністерстві культури. 

 

Нагадаємо, що нещодавно президент України Зеленський відповів на петицію про повну заборону на виступи російських артистів в Україні до повернення Криму та контролю над східним кордоном.

 

Він надіслав цю петицію премʼєр-міністру Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову та голові СБУ Івану Баканову і попросив опрацювати викладені в ній пропозиції.

 

Станом на 4 листопада всього в "чорному" списку 259 діячів культури, які створюють загрозу національній безпеці України.

 

Як повідомляла УМ, російського співака Філіпа Кіркорова влітку цього року внесли до списку осіб, які загрожують національній безпеці України, але потім - санкції зняли.