Філіп Кіркоров загрожує нацбезпеці України

09:08, 24.06.2021
Філіп Кіркоров загрожує нацбезпеці України

Кіркоров потрапив до "чорного" списку.

Російського співака Філіпа Кіркорова внесли до списку осіб, які загрожують національній безпеці України.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Міністерства культури і інформполітики.

 

Спершу Мінкульт отримав лист СБУ про внесення артиста до чорного списку, а вже 22 червня Кіркорова автоматично визнали особою, що становить загрозу національній безпеці України.

 

Зазначається, що відповідно до статті 15 Закону «Про кінематографію», МКІП здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень РНБО, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення.
 
 
«11 червня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, Кіркорова Філіпа Бедросовича. Відповідним наказом МКІП від 22 червня 2021 року Кіркорова Філіпа Бедросовича було включено до переліку», - йдеться у повідомленні МКІП.

Присутність особи в такому списку забороняє показувати її на українському телебаченні.

 

Станом на 23 червня до списку діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, включено 201 особу.

 

Раніше Кіркоров назвав український Крим «російським» і незаконно відвідував півострів. У російського співака також досі є звання Народного артиста України.

 

Додамо, що Міграційна служба Литви заборонила вʼїзд російському співаку Філіпу Кіркорову через те, що він підтримував окупацію Криму.