Леді Гага і Дженніфер Лопез співатимуть на інавгурації Джо Байдена

18:19, 14.01.2021
Леді Гага і Дженніфер Лопез співатимуть на інавгурації Джо Байдена

Джозеф Байден обіймає Леді Гагу під час зустрічі з виборцями у Пітсбурзі у листопаді 2020 року.

Всесвітньо відомі зірки шоу-бізнесу Леді Гага і Дженніфер Лопез виступлять під час  церемонії інавгурації переможця президентських виборів у США Джозефа Байдена і віцепрезидентки Камали Гарріс 20 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в інавгураційному комітеті Байдена у четвер.

 

Традиційно інавгурація президента проходитиме об 11:30 за місцевим часом на західному фасаді Капітолію США.

 

Леді Гага виконає національний гімн Америки, а Лопез заспіває щось зі свого репертуару.

 

У команді Байдена пояснили вибір цих двох співачок тим, що Леді Гага зробила вклад у захист прав ЛГБТ-спільноти та вирішення проблем охорони здоров'я, а Лопес відзначилась тим, що звертає увагу людей на підвищений вплив коронавірусу на латиноамериканців.

 

Також на церемонії складання присяги виступить поетеса та перша в США володарка Національного молодіжної поетичної премії Аманда Горман. На інавгурації також виступлять з промовами темношкірий пожежник зі штату Джорджія і католицький священик та пастор з рідного міста Байдена.

 

Для Леді Гаги це буде не перший виступ з нагоди інавгурації президента США. У 2013 році вона вже виступала на балу в Білому домі, який проходив на наступний день після вступу на посаду Барака Обами.

 

Повний список усіх артистів, яких запросили для участі в інавгурації Джозефа Байдена наразі невідомий.

 

Комітет з інавгурації очільника країни оголосив, що напередодні приведення до присяги обраного президента Джо Байдена буде проведена поминальна церемонія за жертвами пандемії коронавірусу. Відповідні заходи проведуть 19 січня о 17:30 за східним часом (США).

 

Джо Байден і обрана віцепрезидентка Камала Гарріс складуть офіційну присягу в Капітолії з дотриманням "суворих протоколів з охорони здоров'я і безпеки", потім відбудеться інавгураційна промова Байдена.

 

Традиційну двогодинну ходу представника держави до Білого дому замінять на віртуальний парад, який транслюватимуть онлайн, а в програмі заходу очікуються виступи музикантів, поетів та танцювальних труп.

 

Нагадаємо, чинний президент США Дональд Трамп заявив, що не прийде на інавгурацію свого опонента – новообраного президента Джозефа Байдена. Останній заявив, що його тішить ця новина.

 

Трамп став першим президентом США, якому двічі оголошували імпічмент.