У паризький музей д’Орсе не пустили відвідувачку через глибоке декольте

20:31, 13.09.2020
У знаменитий на весь світ паризький музей д’Орсе (який «спеціалізується» на імпресіоністах та постімпресіоністах) не впустили відвідувачку, пославшись на надто глибоке декольте її плаття.
 
Жінка (яка назвалася Жанною) обурилася, пославшись на те, що на багатьох картинах, представлених у музеї, зображено оголену натуру, а в неї лишень трохи більше, ніж вважають «блюстителі моралі» музею, відкриті груди.
 
Причому, за словами «постраждалої», її подружку, яка була вбрана у короткий топ, що зовсім не прикривав оголений живіт, у храм мистецтва впустили.
 
Та й серед відвідувачів музею було чимало людей, одягнених зовсім не офіційно.
 
То де ж логіка, спитає будь-яка притомна людина? Тим паче що це храм мистецтва, а не культова споруда, куди й справді не пускають жінок із оголеними окремими частинами тіла чи непокритою головою.
 
Жінці таки довелося одягнути поверх плаття курточку, щоб прикрити те, що так зворохобило стражів моралі. 
 
Висловивши своє невдоволення у соціальній мережі щодо подвійних стандартів та суб’єктивного підходу службовців музею, Жанна в коментарях під своїм дописом отримала вибачення від представників д’Орсе.
 
Сам факт того, що подібне могло трапитися у Франції, де канони свободи завжди були непорушні, а, скажімо, журнал «Шарлі Ебдо» навіть під смертельною загрозою не друкувати свої карикатури не прогнувся під погрози представників мусульманського світу, викликає щире здивування.