Ольга Куриленко зреклася української національності

13:43, 12.05.2020
Ольга Куриленко зреклася української національності

Відповідь Ольги Куриленко щодо національності вкрай обурила користувачів мережі.

Голлівудська акторка українського походження Ольга Куриленко заявила, що вона не є українкою, оскільки "тест ДНК не показав наявності в ній української крові". Подібне висловлювання, яке Куриленко залишила на особистій сторінці в Instagram, викликало бурхливу реакцію користувачів мережі.

 

Так, конфлікт почався з того, що Ольга опублікувала фото свого сина, який позує біля картонного танка з радянською символікою (червоними зірками). Так Куриленко привітала всіх із Днем перемоги, при цьому вказавши, що вітає всіх "наших".

 

Після того, як користувачі мережі запитали її, кого ж вона вважає "нашими": український народ чи росіян, Куриленко заявила, що не є українкою.

 

На запитання користувачів Instagram, кого Куриленко вважає "нашими", вона відповіла, що це всі країни колишнього СРСР, які воювали у Другій світовій війні.

 

"Щоб не перераховувати, я написала "наших". Так коротше", – пояснила вона.

 

На заяви, що Куриленко, будучи українкою, зараховує до "наших" і Росію, актриса відповіла, що не є українкою.

 

"Я не українка, а слов'янка", – заявила актриса.

 

 

Після цього їй пояснили, що немає такої національності.

 

 

 

"Я просто правду сказала. Національність визначають за кров’ю, правда ж? Так от, я 100% не українка. А тест ДНК показав, що української крові в мене взагалі немає. Вибачте. Мені, узагалі-то, усе одно. Але тест так показав. Я сама здивувалася", – відповіла актриса.

 

Така відповідь вкрай обурила користувачів мережі. Багато хто залишив невтішні відгуки на адресу Ольги.

 

"У мене тільки одне питання, як тест ДНК показує національність? Ольго? Якщо Ви, народившись в Україні, не є українкою, то хто ви? Національності "слов'янка" немає, це етнос, співтовариство народів, що населяють східну Європу. А національність визначається батьками і місцем народження", – обурилися шанувальники актриси.

Пізніше Куриленко заявила в Instagram, що любить Україну.

 

"Востаннє напишу і більше нікому не відповідатиму! У мене немає часу в Instagram сидіти. По-перше, навчіться читати. Коли написано привітання, воно має на увазі тільки те, про що в ньому сказано, і нічого більше!" – заявила вона. За словами Куриленко, вона ніколи не казала, що не любить Україну.

 

"Ви не знайдете ні слова про те, що я не люблю українців, ні слова про теперішній конфлікт України з Росією (про що тут узагалі і не йшлося), ні слова про комунізм тощо. Усе це ваші вигадки! Раз вам так уже важливо знати мою думку, то могли б просто запитати і я б відповіла: "Я люблю Україну і її людей! І привітання з перемогою їх стосується, оскільки Україна входила до СРСР у часи війни!" – запевнила вона.

 

За словами актриси, те, що тест ДНК не показав у ній української крові, це просто констатація факту.

 

"Мені взагалі все одно, яка в мені кров. Я не расистка! Я до всієї крові (і кольору шкіри) ставлюся з любов'ю. А ось якщо у вас пробуджується автоматична ненависть до мене тільки через те, що в мені немає української крові, то це багато про що свідчить щодо вас. Ненависть людей за їхнє етнічне походження називається расизмом. І в цивілізованому світі, наскільки я знаю, расизм переслідують", – заявила вона.

 

Нагадаємо, Ольга Куриленко народилася 1979 року в місті Бердянськ Запорізької області. У 16 років поїхала працювати в Париж моделлю.

 

Найвідоміші фільми за участю актриси – "Париже, я люблю тебе", "Квант милосердя", "Макс Пейн", "Мара", "Людина, яка вбила Дон Кіхота", "Смерть Сталіна", "Нестерпний мачо".

 

У січні 2008 року Куриленко вибрали на роль "дівчини Джеймса Бонда" в черговому фільмі про агента 007. Зараз вона живе за кордоном.

 

Як повідомляла УМ, недавно 40-річна Куриленко перехворіла на коронавірус. Жінка кілька тижнів провела вдома в ізоляції – її не госпіталізовували через переповнені лікарні.