Українець хотів перечекати пандемію у печері в Індії

12:48, 21.04.2020
Українець хотів перечекати пандемію у печері в Індії

З 24 березня в печері біля Рішикеша в штаті Уттаракханд, на півночі Індії проживали 4 чоловіків і 2 жінки - з Франції, США, України, Туреччини та Непалу.

 

"До початку карантину вони жили в готелі в регіоні Муні Кі Реті, але переїхали до печери після того, як у них скінчилися гроші", - зазначила місцевий інспектор поліції Раджендра Сінгха Катхайта.

 

Після того, як їх знайшла поліція, туристів було поміщено на двотижневий карантин. В жодного із туристів не було виявлено симптомів коронавірусної інфекції. Відомо, що спершу мандрівники проживали у готелі, але згодом у них закінчились гроші, тому вони зібрали суму лише для продуктів харчування та необхідних припасів. 

 

Згідно з непідтвердженими даними, співробітники поліції в Індії змушують іноземних туристів писати заяви про порушення комендантської години. Індія з кінця березня знаходиться під блокадою, місцевим мешканцям дозволяється залишати свої будівлі виключно для відвідування магазинів і аптек. Карантинні обмеження мали закінчитись 15 квітня, але їх продовжили мінімум до 3 травня.

 

 

З 24 березня Індія знаходиться в карантині. Жителям дозволяється залишати свої будинки тільки для покупки продуктів або ліків. Блокування планували зняти 15 квітня, але продовжили до 3 травня.

 

Як повідомляла УМ. головний санітарний лікар України Віктор Ляшко подаватиме уряду проект постанови про продовження карантину як мінімум до 12 травня.

 

Кабінет міністрів України очікує піку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 на початку травня. Після його проходження почнуть упроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки. Про це Президенту України Володимиру Зеленському на традиційній нараді щодо подолання епідемії коронавірусу повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.