У Ватикані проведуть богослужіння Страсного тижня без паломників

11:58, 16.03.2020
У Ватикані проведуть богослужіння Страсного тижня без паломників

У Ватикані закрили Площу Святого Петра для відвідин до 3 квітня через спалах коронавірусу.

Богослужіння Страсного тижня відбуватимуться без паломників через коронавірус у Ватикані щонайменше до квітня.

 

Про це повідомляє Vatican News.

 

"Префектура Папського дому повідомляє про те, що беручи до уваги ситуацію, що склалася у зв’язку із надзвичайним станом у сфері охорони здоров’я, всі богослужіння Страсного тижня у Ватикані відбуватимуться без участі численних паломників. До 12 квітня також загальні аудієнції Святішого Отця та молитва "Ангел Господній" відбуватимуться за посередництвом streaming-відеотрансляцій на порталі Vatican News та через платформу обміну телевізійним сигналом mondovisione", - йдеться у повідомленні.

 

Речник Ватикану уточнив, що підтверджено проведення всіх запланованих на Пасхальне Тридення богослужінь.

 

«На даний час вивчається спосіб їх проведення та участі в них, що враховуватиме заходи безпеки, впроваджені з метою запобігання поширенню вірусу. Про ці способи буде повідомлено після їхнього остаточного визначення, беручи до уваги розвиток епідеміологічної ситуації», – зазначив він, підкресливши, що незалежно від цього, всі богослуження транслюватимуться через відповідні платформи.

 

Зазначимо, що у Ватикані закрили Площу Святого Петра і Базиліка для відвідин до 3 квітня через спалах коронавірусу COVID-19. 

 

Як повідомляла "УМ", Папа Римський Франциск порушив багатовікову традицію і тиждень тому вперше звернувся з недільною проповіддю до вірян не з Апостольського палацу, а за допомогою інтернет-трансляції.

 

На даний момент Ватикан офіційно підтвердив один випадок зараження коронавірусом.

 

Раніше уряд Італії запровадив суворі карантинні заходи, що мають стримати поширення коронавірусу. Серед іншого на всій території країни заборонені публічні зібранння.