В Індії жінки стали у 620-кілометровий ланцюг для боротьби із дискримінацією

10:59, 02.01.2019
В Індії жінки стали у 620-кілометровий ланцюг для боротьби із дискримінацією

"Живий ланцюг" жінок розтягнувся на 620 кілометрів (фото: ЕРА)

В індійському штаті Керала 1 січня жінки утворили 620-кілометровий "живий ланцюг" з вимогами припинення дискримінації та запровадження гендерної рівності.

Про це повідомляє Новое время.

У живий ланцюг вишикувалися між північним містом штату Касарагод і південним Тіруванантапурам. За оцінками влади, до акції приєдналися від 3 до 5 мільйонів жителів.

"Це відмінний спосіб сказати, наскільки сильні жінки, і як ми можемо розширювати свої можливості і допомагати один одному. Звичайно, я підтримую цей крок, щоб дозволити жінкам будь-якого віку відвідувати храм. Я не думаю, що традиція або будь-яка відсталість повинні зупиняти жінок. Ті, хто хочуть молитися, повинні мати право молитися", - розповіла агентству учасниця акції Кавіта Дас.

Приводом для проведення акції став скандал навколо заборони дівчаткам і жінкам у віці від 10 до 50 років відвідувати місцевий храм Сабарімала.

Так, у вересні 2018 року Верховний суд Індії виніс вердикт про скасування традиції, згідно з якою дівчата і жінки не допускалися в зазначений храм. Рішення Верховного суду було прийнято після того, як в петиції позначили, що заборона на відвідування порушує гендерну рівність.

Проти ухваленого рішення активно виступає правляча партія Індії, індуїстська націоналістична партія Бхаратія джаната. На їхню думку, рішення допустити жінок до храму - це атака на індуїстські цінності.

Як зазначає агентство, після скасування традиції жодній жінці не вдалося увійти до храму, через те, що паломники-чоловіки закидають їх камінням і палицями. А в жовтні 2018 року консервативні індуїсти заявили про намір зробити групове самогубство, якщо жінок допустять до храму.

Нагадаємо, в Росії визнали використання рабської праці в жіночій колонії.