У Києві пройшли Всеукраїнські змагання юних веслувальників, фото

12:15, 05.06.2024
У Києві пройшли Всеукраїнські змагання юних веслувальників, фото

Урочистий момент нагородження одних із переможців чергового запливу. (Фото: Тарас Здоровило)

На Матвіївській затоці Труханового острова, що в заповідній зоні Києва, цими днями пройшли змагання юніорів-веслувальників.

Водні «баталії» пройшли у два етапи упродовж двох днів.

 

Про це повідомляє газета Україна молода.

 

Своє вміння й волю до боротьби демонстрували юні каноїсти та байдарочники. На рівні з хлопцями змагалися й дівчата, хоча традиційно веслування на човнах вважається парафією сильної статі.

 

На шістьох доріжках довжиною у більш ніж два кілометри йшла боротьба за нагороди - юні спортсмени долали ті чи інші дистанції визначені організаторами змагань.

 

Змагання проходили на території спортивного комплексу «Зеніті».

 

 

Варто наголосити, що суддівсько-тренерський колектив чудово організував змагання – все працювало як злагоджений годинник, чітко було розписано час кожного запливу й цей графік суворо дотримувався. Одразу по завершенню чергового запливу переможці отримували нагороди (медалі  та грамоти), фотографувалися з колегами-суперниками та тренерами.

 

Загалом панувала дружня атмосфера, хоча іноді в когось і не витримували нерви через невдалу роботу на дистанції. Дехто із досить літніх тренерів розбирав помилки юних спортсменів, заспокоював і давав слушні поради на майбутнє. 

 

 

Додам, що на Трухановому острові довелося бути давненько, а спостерігати за змаганнями на Матвіївській затоці, взагалі десь більше 15 років  тому: з мамою приходили вболівати за мого сина Назара. До слова, Назар вперше прийшов на тренування на каное до Олександра Семеновича Завілінського 23 років тому, й без перебільшення полюбив і цей нелегкий спорт, і мальовничий Труханів острів.

 

 

На цих же змагання, маючи вже чималий досвід,  був у якості «водного» судді: на катері слідкував аби учасники змагань дотримувалися правил, а заодно і підстраховував на випадок, коли б хтось із юних спортсменів шубовсне із човна у воду.

 

Окремо наголошу, як все змінилося на місці, де проходили змагання. Раніше на пляжі перед водними доріжками були лише в декілька рядів бетонні трибуни.

 

А зараз все змінилося докорінн: над трибунами спорудили величезне відкрите кафе з дерева. Тож відвідувачі та вболівальники можуть у затишній обстановці не лише комфортно спостерігати за змаганнями, але й перекусити чи випити прохолодні напої.

 

 

Не можу не висловити велика дяку тренерам, на ентузіазмі котрих, і тримаються секції веслувальників, й молодь долучаєтся до спорту, здорового способу життя, дисципліні, любові до природи й своєї країни.