Воля до перемоги: Україна офіційно підтвердила участь в Олімпіаді-2024

12:57, 21.05.2024
Воля до перемоги: Україна офіційно підтвердила участь в Олімпіаді-2024

Вадим Гутцайт та Матвій Бідний. (Фото Мінспорту України)

Україна братиме участь в Олімпійських іграх 2024 року, що відбудуться в Парижі з 26 липня до 11 серпня. 

 

Як інформує УМ, про це офіційно повідомили на сайті Міністерства молоді та спорту у вівторок, 21 травня.

 

Участь України в Олімпіаді-2024 підтвердили міністр молоді та спорту Матвій Бідний і президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт на неформальній зустрічі з журналістами. Вона відбулася у форматі off the record ("Не під запис" - УМ.).

 

У міністерстві наголосили, що ці Олімпійські ігри "мають особливе значення" для України, оскільки "це насамперед великий екран до світу". Також це можливість показати світові нашу волю та силу духу.

 

Збірна хоче нагадати, що "Україна є, бореться і здатна перемагати". Гаслом України стане вислів "The Will to Win" ("Воля до перемоги" – УМ.).

 

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення Росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу. Крім того, російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, зокрема 15 баз олімпійської підготовки.

 

Попри це, українські спортсмени продовжують тренуватися та виборювати ліцензії на Олімпійські ігри.

 

"Наші спортсмени - це герої, які тренуються в умовах окупації, під обстрілами, часто втрачаючи близьких. Їхня мужність і воля до перемоги заслуговують на найбільшу повагу і підтримку", - наголосили у Мінспорту.

 

Нагадаємо, раніше НОК та Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо того, як контактувати з російськими та білоруськими спортсменами на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

 

Як повідомляла УМ, Контакт з росіянами на Олімпійських іграх: НОК та Мінспорту України розробили специфічні рекомендації.