Крістіан Шевченко отримав громадянство України

16:45, 04.03.2024
Крістіан Шевченко отримав громадянство України

Наставник збірної України U-19 Дмитро Михайленко вже бачить Крістіана Шевченка на позиції вінгера. (Фото з відкритих джерел)

Молодший син відомого футболіста і тренера Андрія Шевченка – 17-річний форвард «Вотфорда» Крістіан Шевченко отримав громадянство України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sport.ua.

 

Відтак, син президента Української асоціації з футболу, як володар українського паспорта, зможе виступати за юнацькі збірні України.

 

Наразі Крістіан має пройти реєстрацію футбольного громадянства в ФІФА.

 

Зауважимо, що минулого літа Крістіан вступив до клубу «Вотфорд», підписавши з ним контракт на 2 роки.  Хлопець народився у Великій Британії у 2006 році.

 

Як пише видання, посилаючись на власні джерела, наставник збірної України U-19 Дмитро Михайленко вже бачить Крістіана Шевченка на позиції вінгера.

 

Також український паспорт отримав півзахисник «Бенфіки» Андре Вакулюк. Але його не викликали у збірну України U-17 на еліт-раунд за право поїхати на Євро U-17.

 

Як відомо, 20-26 березня має пройти еліт-раунд для збірної України. Перше тренування заплановане на 16 березня. За регламентом за 2 тижні має до старту турніру бути сформована заявка.

 

Нагадаємо, що старший син Шевченка – 18-річний Джордан навчається в Єльському університеті та нещодавно почав вивчати українську мову. В інтерв'ю "Голосу Америки" він заявив, що пишається бути наполовину українцем і вважає своїм обов’язком вивчити мову.

 

Як повідомляла "УМ", у січні 2024 року новим президентом Української асоціації футболу став Андрій Шевченко