На змагання до Лас-Веасу вирушили 30 українських ветеранів

10:54, 04.03.2024
На змагання до Лас-Веасу вирушили 30 українських ветеранів

30 українських ветеранів вирушили до США на змагання серед військових (Українські військові-ветерани перед відправленням до США на змагання на центральному вокзалі в Києві, Україна, 3 березня 2024 року).

Для участі у змаганнях Повітряних Сил США 2024 – 30 українських військових національної збірної ветеранів вирушили у Лас-Вегас.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Суспільне.

 

Головна тренерка національної збірної Олена Яновська розповіла, що американські колеги запросили українців продемонструвати, як адаптивні види спорту впливають на відновлення організму.

 

Українські учасники покажуть себе у девʼяти видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, баскетбол на кріслах колісних. За її словами у команди "за плечима три тижні важких тренувальних зборів".

 

"Після повернення ви будете виконувати дуже важливу місію – повертати своїх побратимів до нормального життя. Своїм прикладом ви будете показувати, що життя не закінчується після поранення чи військової служби", – сказав виконувач обовʼязків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

 

Зауважимо, що змагання Повітряних Сил США (United States Air Force and Marine Corps Trials) – це щорічні внутрішні змагання для ветеранів та військовослужбовців США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби.

 

Цього року організатори змагань запросили долучитися до них і українську команду, у складі якої ветерани та чинні військові.

 

Змагання відбудуться з 4 по 16 березня 2024 року у Лас-Вегасі.

 

Нагадаємо, що в грудні у Києві відбулися Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту, за результатами яких відбіркова комісія сформувала команду з 30 учасників, котрі вирушать до США.

 

Як повідомляла УМ, Дороговказ пораненого: для українських військових створили унікальний посібник.