ФБУ каратиме дворічною дискваліфікацією за відмову грати у збірній

17:40, 30.01.2024
ФБУ каратиме дворічною дискваліфікацією за відмову грати у збірній

Останні роки збірна України показує непогані результати на змаганнях.

Федерація баскетболу України оголосила про нові правила, які можуть не сподобаnbся деяким спортсменам. На офіційному сайті ФБУ було опубліковано інформацію про необхідність боротьби проти "спортивних ухильників".

 

Так автори статті назвали спортсменів, які без об'єктивних і поважних причин не прибули в розташування збірної. Така різка заява викликала неоднозначні відгуки в українських уболівальників, адже, з одного боку, гравці мають право на реалізацію своєї кар'єри, а ігри в клубах іноді збігаються з періодом зборів. З іншого боку, тепер уболівальники та численні каппери зможуть бути точно впевнені в спортивній формі гравців, а попередньо отримавши від Favbet промокод, залишаться впевненими в правильно укладеному парі з БК.

 

Карати будуть не всіх

 

Переглянувши суворість ухваленого рішення, Виконавчий комітет ФБУ вніс низку поправок, які, за словами учасників кворуму, обговорювали й раніше. Природно, таке суворе покарання, як відлучення від гри строком на кілька років, може завдати непоправної шкоди кар'єрам спортсменів, і асоціації не допустили б такого рішення.

 

На думку засновників нового правила, суворість обмеження має спонукати гравців виконувати свої зобов'язання, водночас не потрібно вдаватися до примусу.

 

Згідно з останньою редакцією правил, будь-які спортсмени можуть отримати подібні санкції, терміном від 1 до 2 років. При цьому, їм буде заборонено:

 

здійснювати будь-яку діяльність, пов'язану з професійною кар'єрою в баскетболі;

вести будь-які види адміністративної діяльності, яка підпадає під звітність ФБУ;

проводити спортивну діяльність не тільки у складі збірної, а й брати участь у клубному житті.

 

Якщо говорити безпосередньо про причини введення подібних санкцій, то стає зрозумілим, що деякі "поблажки" все ж таки будуть актуальні для спортсменів.

 

Причини для покарання розглядатимуться об'єктивно, що не дасть змоги адміністрації або тренерському складу тиснути на гравців.

 

За що можна отримати дискваліфікацію

 

Основна і єдина причина введення такого покарання - систематичний пропуск подій збірної. Україна ніколи не була лідером світового рейтингу в галузі баскетболу, але останні роки збірна показує непогані результати на змаганнях. За відкритою статистикою БК Favbet Україна та низки інших авторитетних ліцензованих букмекерів, інтерес уболівальників до цього виду спорту в країні зростає, а отже, можна говорити про збільшення фінансування та вдосконалення результатів.

 

З метою модернізувати цю галузь, Федерація баскетболу України почала вводити нові правила, не всі з них зрозумілі пересічним громадянам і популярні. Для когось суворість і розмір покарання можуть здатися невиправданими, але варто розуміти, що йдеться не тільки про гру, а про честь і гідність країни, її рейтинг на світовій арені і сперечатися з цим нерозумно.

 

Згідно з новим правилом, отримати "відлучення" від баскетболу можуть отримати спортсмени, які на систематичній основі пропускають важливі для команди події.

 

Систематичним при цьому вважається пропуск двох або більше подій, до яких віднесли:

 

● обов'язкове проходження медичного обстеження;

● участь у тренувальних заходах;

● неприбуття на будь-які заходи, пов'язані з підготовкою до змагань;

● пропуск будь-яких подій, пов'язаних з участю в міжнародних офіційних змаганнях.

 

Практично все, що пов'язано з участю у складі збірної команди України з баскетболу, прирівнюється до важливих заходів, а загальні збори проводять за чітко узгодженими планами, а самих гравців сповіщають про це заздалегідь. Незалученість спортсмена вказує на його безвідповідальність, а подібні дії шкодять усій команді і ФБУ просто не може допустити такого ставлення.