Допоміг Аustralian Open: три українські тенісістки увійшли у ТОП-30 рейтингу WTA

11:19, 29.01.2024
Допоміг Аustralian Open: три українські тенісістки увійшли у ТОП-30 рейтингу WTA

Одна з трьох - Даяна Ястремська. (Фото: Alessandra Tarantino)

Одразу три українські теністистки після завершення Australian Open-2024 ввійшли у ТОП-30 рейтингa WTA.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо з рейтингу WTA та повідомлення "Суспільного".

 

Деталі: Після завершення Australian Open-2024 чоловіча (ATP) та жіноча (WTA) тенісні асоціації оприлюднили оновлені рейтинги. За підсумкими турніру одразу три українки входять у ТОП-30 рейтингa WTA.

 

Першою ракеткою України залишається Еліна Світоліна (19 місце), яка в оновленому рейтингу WTA піднялася до ТОП-20. Вихід до четвертого кола першого Грендслему сезону дозволив українці зробити стрибок з 23-го на 19-те місце.

 

Марта Костюк піднялась одразу на дев'ять щаблів. Тепер 21-річна киянка посідає 28-ме місце, що є її особистим рекордом.

 

Найбільший прогрес серед українок за підсумками Australian Open-2024 продемонструвала Даяна Ястремська. Завдяки виходу до півфіналу 23-річна одеситка піднялася одразу на 64 позиції і тепер вона на 29-й позиції.

 

Загалом на Australian Open-2024 Україну представляли відразу сім тенісисток: Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Марта Костюк, Даяна Ястремська, Юлія Стародубцева та Дарʼя Снігур.

 

Після змагань покращила своє положення в рейтингу WTA й Леся Цуренко, яка піднялася на дві сходинки та обійшла іншу українку — Ангеліну Калініну. Цуренко відтепер посідає 31-у сходинку, Калініна – 33-у.

 

Як повідомляла УМ, Australian Open: українка Людмила Кіченок програла у фіналі.