Поза конкуренцією: єдиним кандидатом на пост президента УАФ є Андрій Шевченко

12:54, 28.12.2023
Поза конкуренцією: єдиним кандидатом на пост президента УАФ є Андрій Шевченко

Андрій Шевченко. (Фото УАФ)

Єдиним кандидатом на пост президента Української асоціації футболу став Андрій Шевченко.

 

Як інформує УМ, про це 28 грудня повідомила пресслужба на сайті УАФ.

 

У Будинку футболу 27 грудня відбулося засідання реєстраційної комісії для встановлення повноважень делегатів та кворуму позачергового XXVI Конгресу УАФ, який відбудеться 25 січня 2024 року.

 

Комісія підбила підсумки обрання членами УАФ делегатів на конгрес та встановила кворум конгресу.

 

Засідання робочої групи з перевірки відповідності кандидатів на посаду президента УАФ, висунутих для обрання, відбулося 28 грудня.

 

Виявилося, що всі постійні члени Української асоціації футболу, які мають право висунення кандидатів на посаду президента УАФ, надали протоколи з кандидатурою Шевченка.

 

"Робоча група дійшла висновку, що кандидатура Андрія Шевченка відповідає вимогам та критеріям, встановленим статутом УАФ для кандидатів на обрання президентом УАФ. Також від кандидата згідно статуту Української асоціації футболу отримана письмова згода на участь у виборах президента УАФ.

 

Таким чином, Андрій Шевченко є єдиним кандидатом для обрання на посаду президента УАФ на позачерговому XXVI конгресі Української асоціації футболу.

 

Про результати засідань комісії й робочої групи повідомлено ФІФА та УЄФА, які постійно отримують інформацію про хід підготовки до конгресу УАФ", - сказано в повідомлені.

 

Нагадаємо, що 12 грудня Андрія Шевченка офіційно висунули кандидатом на обрання президентом Української асоціації футболу.

 

Шевченко на своїй сторінці у Facebook подякував постійним членам Української асоціації футболу за їхню ініціативу та сказав, що готуватиме програму та підбіратиме команду.

 

Згідно зі статутом, президентом УАФ може бути обрана будь-яка дієздатна особа віком не більше 70-ти років, яка є громадянином України й делегатом конгресу.

 

Кандидатура на обрання президентом УАФ пропонується будь-яким постійним членом УАФ та повинна мати мінімальну підтримку з боку щонайменше 1/3 постійних членів УАФ.

 

Андрій Шевченко (народився – 29.09.1976) – володар "Золотого м’яча"-2004, Герой України, нагороджений відзнакою "Національна легенда України".

 

Як повідомляла УМ, Євро-2024: Україна продовжить грати у кваліфікації попри участь білорусі.