Ветеран Андрій Ткачук здобув бронзу чемпіонату світу з добового бігу у Тайвані

15:46, 04.12.2023
Ветеран Андрій Ткачук здобув бронзу чемпіонату світу з добового бігу у Тайвані

Андрій Ткачук та Олена Шевченко. (facebook.com/voyegres)

Український легкоатлет та ветеран російсько-української війни Андрій Ткачук здобув бронзу чемпіонату світу з бігу на 24 години.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомив шестиразовий чемпіон України з трейлу та гірського бігу Сергій Попов у сомережах.

 

Змагання проходило у Тайбеї (Тайвань).

 

«Маємо історичну подію. Олена Шевченко та Андрій Ткачук стають призерами чемпіонату світу з бігу на 24 години.

 

Олена посіла 2 позицію з новим рекордом України. Поступилася японській спортсменці Накато Міхо (посіла 5 місце в абсолюті з новим світовим рекордом) та випередила польську атлетику Патрицію Березновську.

 

Андрій став 3-м з результатом, що трохи менше його особистого рекорду. Він поступився рекордсмену світу литовцю Олександру Сорокіну та греку Зісімополосу Фотіосу", - йдеться в повідомленні.

 

 

Портал "Жорстка атлетика" зазначає, що протягом всієї дистанції Андрій тримався у першій трійці учасників забігу, а їх було майже півтисячі (248 жінок та 245 чоловіків).

 

На половині дистанції Ткачук навіть оновив рекорд України в 12-годинному бігу.

 

Андрій Ткачук фінішував третім, з результатом 284,540 км (загальний час 23:54:17). До повторення особистого і національного рекорду не вистачило близько 11 кілометрів (рекорд України з 24-годинного бігу, авторства Ткачука – 295,363 км).

 

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну, Андрій боронив батьківщину в лавах в ЗСУ, а навесні цього року переніс операцію на серці.

 

Як повідомляла "УМ", ветеран Артем Погорілий встановив новий світовий рекорд зі стронгмену