Олімпіада-2024: українці змагатимуться з «нейтральними» спортсменами з рф та білорусі

13:19, 14.08.2023
Олімпіада-2024: українці змагатимуться з «нейтральними» спортсменами з рф та білорусі

Україна виступатиме на Іграх у Парижі навіть із російськими нейтральними спортсменами (Фото з відкритих джерел)

Попри все Україна візьме участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі, навіть якщо російські та білоруські спортсмени будуть представлені під "нейтральними" прапорами.

 

Як інформує УМ, про це заявив голова Олімпійського комітету України, міністр спорту Вадим Гутцайт в інтерв’ю Kyodo News.

 

"Наші спортсмени мають бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на церемонії відкриття, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі побачили, що Україна є, була і буде", - заявив Гутцайт.

 

Зазначимо, раніше Україна заявила, що може відмовитися від участі в Іграх 2024 року, якщо російським чи білоруським спортсменам буде дозволено змагатися навіть під нейтральним прапором.

 

Міжнародний олімпійський комітет запровадив санкції проти росіян та білорусів після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Але вже цього року Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні.

 

Як повідомляла УМ, Олімпіада важливіша? У Мінспорту думають дозволити українцям змагатися з росіянами і білорусами.