Панарабські ігри: російських спортсменок «осірійщили» змінивши їм прізвища й дати народження

14:53, 05.07.2023
Панарабські ігри: російських спортсменок «осірійщили» змінивши їм прізвища й дати народження

Російських спортсменок заявили як сирійських на змаганнях в Алжирі (Фото з відкритих джерел)

На Панарабських іграх, які проходять в Алжирі, російські спортсменки заявлені як атлетки із Сирії; деяким змінили прізвища та дати народження.

 

Як інформує УМ, про це 5 липня повідомили The Insider із посиланням на російського журналіста Сергія Лісіна у Телеграм, Всеросійську федерацію легкої атлетики та головного тренера збірної Росії з легкої атлетики Руслана Мащенко

 

У списках від Сирії опинилися російські дзюдоїстка Мілана Мугу (Мілана Мрад) і спортивна гімнастка Олександра Максимова.

 

Крім того, у наступних спортсменок змінені прізвища та дати народження: бадмінтоністка Дар'я Джеджула, велогонщиці Тетяна та Дар'я Малькови, легкоатлетка Каріна Полудкіна та плавчиня Анастасія Сорокіна.

 

Водночас головний тренер збірної Росії з легкої атлетики Руслан Мащенко заявляє, що принаймні однієї спортсменки – Карини Полудкіної – не було на змаганнях. Всеросійська федерація легкої атлетики з’ясовує, як вона потрапила у список Сирії.

 

Варто зауважити, що спортсмени з росії шукають способи брати участь у міжнародних змаганнях, куди їх не допускають або допускають з обмеженнями через повномасштабне вторгнення в Україну. The Insider також повідомив: щонайменше 17 спортсменів, які ухвалили рішення виступати від імені інших країн.

 

Як повідомляла УМ, українська футбольна збірна вперше в історії виступить на Олімпійських іграх.