Андрій Ярмоленко повернувся до ФК «Динамо», відео

22:40, 27.06.2023
Андрій Ярмоленко повернувся до ФК «Динамо», відео

Ярмоленко є лідером серед гвардійців збірної України за всі часи. (fcdynamo.com)

Заменитий гравець «біло-синіх» Андрій Ярмоленко повернувся до футбольного клубу «Динамо».

 

За цей клуб він виступав з 2006 по 2017 роки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє офіційний сайт ФК "Динамо" у вівторок.

 

Зазначається, що новий контракт Ярмоленка розрахований на 2 роки.

 

У серпні 2017 року "Динамо" домовилось про трансфер Ярмоленка в дортмундську "Борусію". За рік він перейшов до лондонського "Вест Гема", де провів 4 сезони.

 

Після цього Ярмоленко провів сезон у клубі з ОАЕ "Аль-Айн", контракт з яким завершився цього літа.

 

В клубі зазначили, що в "Динамо" Ярмоленко повертається у статусі вільного агента, "вирішивши виступати в рідній країні у важкі для неї воєнні часи".

 

«За майже десять років перетворився на справжнього лідера та капітана "Динамо", тричі завоювавши з киянами чемпіонство, двічі Кубок України та тричі Суперкубок. Неодноразово визнавався найкращим гравцем сезону вболівальниками "Динамо", а також футболістом року в Україні за версією різних видань», - йдеться у повідомленні.

 

За цей період в «Динамо» Ярмоленко взяв участь у 341-му матчі в різних турнірах (228 – УПЛ, 44 – Ліга Європи, 36 – Ліга чемпіонів, 27 – Кубок України, 6 – Суперкубок України), забивши в них 137 голів (99 – в УПЛ, 12 – у ЛЄ, 7 – у ЛЧ, 19 – у КУ).

 

У клубі нагадали, що колись так само в "Динамо" поверталися зірки українського футболу Андрій Шевченко та Сергій Ребров.

 

Ярмоленко є лідером серед гвардійців збірної України за всі часи. На його рахунку наразі 115 матчів у складі національної команди.

 

 

Як повідомляла «УМ», молодіжна збірна України з футболу достроково вийшла до ¼ Чемпіонату Європи.