Кріштіану Роналду став найвисокооплачуванішим спортсменом у світі за версією Forbes

15:34, 04.05.2023
Кріштіану Роналду став найвисокооплачуванішим спортсменом у світі за версією Forbes

Кріштіану Роналду найбагатший серед футболістів, його дохід склав 136 мільйонів доларів за рік (Фото з відкритих джерел)

Найоплачуванішим спортсменом у світі став португальський нападник Кріштіану Роналду після переходу до футбольного клубу «Аль-Наср» із Саудівської Аравії. Його заробіток за рік становить 136 мільйонів  доларів, що є рекордом  серед футболістів. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо за версією  Forbes.

 

Із цих грошей $90 мільйонів Роналду заробив поза полем — завдяки діяльності в соціальних мережах і на криптовалютній біржі Binance.

 

Фанатська база Кріштіану Роналду у Facebook, Instagram і Twitter становить 850 мільйонів підписників. Вона більша, ніж у будь-якого іншого спортсмена світу, тому бренди пропонують Роналду щедрі контракти.

За даними CBS Sports, в «Аль-Наср» Роналду заробляє $75 мільйонів на сезон та отримує бонуси.

 

На другому місці серед найвисокооплачуваніших спортсменів опинився нападник французького «ПСЖ» та збірної Аргентини Ліонель Мессі із заробітком $130 мільйонів. До першої десятки також увійшли футболіст Кіліан Мбаппе, баскетболіст Леброн Джеймс, боксер Канело Альварес та інші.

 

Наприкінці 2022 року Кріштіану Роналду офіційно став гравцем футбольного клубу «Аль-Наср» із Саудівської Аравії після того, як розірвав контракт із футбольним клубом «Манчестер Юнайтед» за взаємною згодою.

 

Після цього Роналду встановив два світові рекорди: за кількістю ігор за національну збірну і за кількістю голів в офіційних матчах національних команд.

 

Як повідомляла УМ, раніше Саудівська Аравія знехтувала своїми законами, щоб дозволити зірці футболу  Кріштіану Роналду жити в цій країні з Джорджиною Родрігес, що наразі заборонено пересічним громадянам.