Важкоатлетка Анастасія Манєвська знову стала абсолютною віцечемпіонкою Європи

13:17, 23.04.2023
Важкоатлетка Анастасія Манєвська знову стала абсолютною віцечемпіонкою Європи

Анастасія Манєвська завоювала на турнірі три срібні медалі. (facebook.com/uwf.net.ua)

Абсолютною віцечемпіонкою Європи-2023 з важкої атлетики стала Українка Анастасія Манєвська .

 

Про це повідомляє газета Україна молода з посиланням на Федерацію важкої атлетики України у неділю. 

 

На континентальній першості в Єревані 24-річна спортсменка із Запорізької області здобула для нашої країни три срібні нагороди у ваговій категорії до 87 кг

 

Українка показала другий результат у ривку (108 кг), поштовху (130 кг) та за сумою двоборства (108+130=238 кг).

 

Її змогла обійти лише норвежка Сольфрід Коанда: 117 кг (ривок) + 155 кг (поштовх) = 272 кг. Третьою стала Ріпсіме Хуршудян з Вірменії: 107 + 120 = 227 кг.

 

 

Таким чином, Манєвська вдруге поспіль піднялася на другу сходинку континентальної першості. Минулого року Анастасія також стала абсолютною віцечемпіонкою Європи у ваговій категорії до 87 кг.

 

Манєвська – друга абсолютна віцечемпіонка Європи з України на цьогорічному ЧЄ. Раніше три "срібла" у вазі до 55 кг також виграла 19-річна Світлана Самуляк.

 

Найкращі результати серед українок на континентальній першості в Єревані показали Каміла Конотоп (вага до 59 кг) та Ірина Деха (вага до 81 кг), які стали абсолютними чемпіонками Європи.

 

Загалом українська команда здобула вже 19 медалей на ЧЄ-2023. Турнір триватиме до 23 квітня. Збірну України на континентальній першості з важкої атлетики представляють 17 спортсменів – п'ять чоловіків і 12 жінок.

 

Нагадаємо, що під час церемонії відкриття ЧЄ з важкої атлетики у Вірменії підпалили прапор Азербайджану. Через скандальний інцидент Азербайджан вирішив достроково зняти свою команду з турніру.

 

Як повідомляла УМ, українські спортивні гімнасти провели найуспішніший чемпіонат Європи за останні шість років.