Міжнародна федерація хокею заборонила участь росіян і білорусів у турнірах

14:15, 17.04.2023
Міжнародна федерація хокею заборонила участь росіян і білорусів у турнірах

Міжнародна федерація хокею відсторонила Росію та Білорусію від турнірів під своєю егідою доки триватиме війна в Україні (Фото з відкритих джерел)

Президент Міжнародної федерації хокею Люк Тардіф заявив, що спортсменам Росії та Білорусі не дозволять брати участь у турнірах доки триває війна в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ESPN.

 

«Я сподіваюся, що Росія і Білорусь повернуться якомога швидше, тому що це означатиме, що війна закінчилася. Це питання безпеки для вболівальників, наших команд. У будь-якому випадку, немає візи, не можна подорожувати. І ніхто не знає, скільки часу це триватиме. Я розумію, що іноді є політичний вплив. Як людина, у мене є власне розуміння ситуації. Але на посаді в IIHF повинен прийняти рішення згідно з нашим керівництвом і захищати наші турніри», - зазначив Люк Тардіф.

 

Наразі у країн-агресорок заборона на участь у змаганнях до кінця 2024 року. У березні наступного року вони ухвалюватимуть рішення щодо заборони участі до кінця 2025 року.

 

Міжнародний олімпійський комітет схиляється до того, щоб російські та білоруські спортсмени змагалися на Літніх іграх у Парижі наступного року. Тардіф сказав, що IIHF не дотримується порад МОК, оскільки хокей є командним видом спорту

 

Довідково: Російські чоловічі та жіночі хокеїсти востаннє змагалися під прапором Олімпійського комітету Росії на Іграх у Пекіні 2022 року, які завершилися незадовго до того, як Росія почала повномасштабну війну.

 

Як повідомляла УМ, французька федерація фехтування (FFE) скасувала Кубок світу з чоловічої шпаги через допуск до міжнародних змагань спортсменів з рф та бф.