Українські спортсмени ініціювали заборону участі росіян у Олімпіаді-2024

10:19, 16.03.2023
Українські спортсмени ініціювали заборону участі росіян у Олімпіаді-2024

Участь росіян в майбутній Олімпіаді дискредитує МОК в очас світової спільноти.

Не допустити участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських Іграх 2024 – з таким проханням звернулися до мера Парижа Анн Ідальго з Олімпійські чемпіони Володимир Кличко, Лілія Подкопаєва та Олег Верняєв. Майбутня Олімпіада має відбутися у французькій столиці.

 

Як інформує УМ, про це 16 березня  повідомляє Дзеркало Тижня.

 

"Ми, українські спортсмени, олімпійські чемпіони Володимир Кличко, Лілія Подкопаєва та Олег Верняєв передали звернення меру Парижа Анн Ідальго з проханням підтримати відсторонення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань, включаючи Олімпійські ігри, які відбуватимуться у Парижі у 2024 році.

 

В умовах війни у Міжнародному олімпійському комітеті не може існувати жодних компромісних рішень для держави-терориста, оскільки основні засади Олімпійської хартії є фундаментально протилежними війні. Будь-який нейтральний прапор російських та білоруських спортсменів все одно заплямований кров'ю. А дозвіл російським та білоруським спортсменам виступати у міжнародних змаганнях є підтримкою війни в Україні та російських злочинів під прикриттям нейтральності", - йдеться у зверненні.

 

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет закликає дозволити російським та білоруським спортсменам участь в Олімпіаді 2024 за умови, що вони виступатимуть під нейтральними прапорами та не помічені у активній підтримці війни РФ проти України.

 

Україна і Польща мають намір бойкотувати Ігри, якщо МОК не змінить своєї позиції. Також бойкот Олімпійських ігор допускають країни Балтії. Проти участі росіян і білорусів у змаганнях виступили олімпійські комітети Чехії, Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії.

 

Як повідомляла УМ, у МОК планують допустити російських атлетів до Олімпіади-2024.