Андрій Павелко оскаржить рішення суду про відсторонення з посади УАФ

17:29, 17.02.2023
Андрій Павелко оскаржить рішення суду про відсторонення з посади УАФ

Андрій Павелко залишається у кріслі Президента УАФ. (facebook.com/andriy.pavelko)

Рішення Печерського райсуду Києва про відсторонення на місяць (до 17 березня) від посади президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, ще не вступило в законну силу.

 

Відтак, Андрій Павелко продовжує виконувати обов’язки Президента УАФ та вже  оскаржує рішення суду, яке він вважає необгрунтованим, в апеляційній інстанції.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні УАФ в соцмережах у п’ятницю.

 

Раніше у ЗМІ оприлюднили ухвалу суду від 17 лютого, згідно з якою Павелко відсторонили від посади на місяць - до 17 березня нинішнього року. Також в ухвалі йдеться про те, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

 

 

Відтак, у пресслужбі УАФ назвали рішення суду необґрунтованим та заявили, що воно суперечить "статутам УЄФА та ФІФА, які безапеляційно забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій".

 

«Оскарження ж сьогоднішньої ухвали Печерського суду вже скеровано до апеляційної судової інстанції. Також розпочато роботу з підготовки позовних заяв до Європейського суду з прав людини.

 

Вказане рішення Печерського суду не матиме жодних правових наслідків для діяльності Української асоціації футболу, а тому, очевидно, що воно спрямоване воно виключно на дискредитацію керівництва асоціації та українського футболу в цілому, зокрема, і в очах міжнародної футбольної спільноти напередодні виборів членів Виконкому УЄФА», - йдеться у повідомленні.

 

В УАФ додають, що поява цього незаконного та юридично безпідставного рішення Печерського суду «є чітким підтвердженням того факту, що тиск на керівництво асоціації через підконтрольні правоохоронні органи здійснюється окремими особами штучно в інтересах, зокрема, «країни 404», яка прагне позбавити Україну представництва в УЄФА».

 

До речі, Печерський райсуд м. Києва сьогодні також виніс ухвалу про тимчасове відсторонення від займаної посади генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького на один місяць.

 

«Ця ухвала також не набрала законної сили та буде оскаржена. Юрій Запісоцький продовжує виконувати свої посадові обв’язки», - повідомили в Українській асоціації футболу.

 

Нагадаємо, наприкінці листопада 2022 року Печерський суд обрав Павелку міру запобіжного заходу у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення 9 мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка внесли.

 

Як повідомляла "УМ", в УАФ взяли паузу для оголошення нового тренера національної збірної з футболу