У ФК «Минай» розповіли, як надавали стусанів росіянам в Анталії

16:01, 14.02.2023
У ФК «Минай» розповіли, як надавали стусанів росіянам в Анталії

«Минайці» провчили росіян та відправились на тренування за розкладом. (facebook.com/minajfootballclub)

Закарпатський футбольний клуб "Минай" оприлюднив офіційну позицію щодо рукопашної сутички з нахабними росіянами з ярославльського ФК "Шинник", яка відбулася у турецькому готелі "Royal Seginus" у понеділок, 13 лютого ввечері.

 

Як стверджують наші футболісти, виграна бійка лише підтвердила, що «росіяни своїх кидають».

 

Як інформує Україна молода, позицію ФК "Минай" оприлюднено на офіційній сторінці клубу в соцмережах у вівторок.

 

«Вчора, 13 лютого, у турецькому готелі Royal Sigunas сталася бійка за участю ФК "Минай" та представників країни 404 - ярославського "Шинника". Причиною сутички стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців», - йдеться у повідомленні.

 

 Закарпатські футболісти наголосили, що інформація російських ЗМІ, начебто «минайці» змушували росіян співати гімн України та побили їхнього гравця у ліфті, не відповідає дійсності і є традиційною маячнею.

 

«Бійка дійсно відбулась, але вже на поверсі, де зупинились росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих зі сторони "Шинника" лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще й як «бросают», - констатують закарпатці.

 

І додають, що навіть після сутички, коли футболісти "Минаю" розійшлись по номерах, росіяни продовжили бійку між собою. При цьому тих, хто намагався зупинити сутичку, звинуватили у підтримці України. Втрутитись довелось місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян.

 

Також у клубі підкреслили, що до початку зборів вимагали від організаторів, щоб в готелі не було російських команд. Ті ж кажуть, що згодився прийняти росіян сам готель.

 

Закарпатці звертались до менеджменту "Royal Seginus" з вимогою виселити московитів. Адже «представники країни терориста не мають права тренуватись та грати у футбол за межами своєї країни».

 

Пізніше стало відомо, що росіяни вирішили з'їхати з готелю начебто за своєю ініціативою.

 

Тоді як 14 лютого «минайці» за розкладом відправились на тренування.

 

Як повідомляла «УМ», спочатку російські ЗМІ повідомили про бійку в турецькому готелі між гравцями українського футбольного клубу "Минай" з прем'єр-ліги та російського "Шинника", які приїхали на збори. Не обійшлося без фейків російської пропаганди. 

 

Згодом голова Закарпатської ОВА Віктор Микита привітав футболістів "Минаю" з "перемогою" у сутичці.