Тимощук «догрався»: ВРУ схвалила персональні санкції проти українського футболіста та спортсменів рф

17:14, 13.12.2022
Тимощук «догрався»: ВРУ схвалила персональні санкції проти українського футболіста та спортсменів рф

Анатолій Тимощук вважає, що із вторгненням рф до України "не все так однозначно". (Фото з відкритих джерел)

Верховна Рада прийняла постанову № 8245 "Про застосування персональних санкцій до спортсменів із Росії та інших держав". При цьому, в списку - колишній капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті ВРУ.

 

До списку потрапили спортсмени, що "системно і активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами Російської Федерації".

 

Санкції триватимуть 10 років. Вони передбачають, серед іншого, блокування активів осіб на території України, обмеження торговельних операцій, а також застосування заборон в’їзду на територію України, позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення.

 

Нагадаємо, що контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу позбавив ексгравця національної збірної Анатолія Тимощука усіх титулів, ліцензії тренера та відлучив від вітчизняного футболу довічно.

 

43-річний (нар. 30 березня 1979 р.) уродженець Луцька Анатолій Тимощук з 2017 року займає посаду асистента головного тренера фінансованого "Газпропом" футбольного клубу "Зеніт" із Санкт-Петербурга.

 

Депутати Луцької міської ради позбавили Анатолія Тимощука звання "Почесний громадянин міста Луцька".

 

Як повідомляла УМ, екскапітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук, перебуваючи за порєбріком, вперше висловився про війну на його батьківщині. Ще й заявив, що він не бачить різниці між росіянами та українцями.