Анатолій Тимощук не бачить різниці між українцями і росіянами

18:32, 11.12.2022
Анатолій Тимощук не бачить різниці між українцями і росіянами

Тренер російського «Зеніта» Анатолій Тимощук не підтримав Україну у боротьбі з окупантом, тоді як його батько вступив у тероборону. (facebook.com/fczenit)

Екскапітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук, перебуваючи за порєбріком, вперше висловився про війну на його батьківщині. Ще й заявив, що він не бачить різниці між росією й Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це 43-річний тренер російського «Зеніта» повідомив у інтерв'ю для сайту фанатського руху пітерського клубу, заявивши, що поки що не збирається повертатися до колись рідних місць. 

 

«Я живу тут багато років, мої діти ходять тут до школи. Не бачу різниці між народами України та Росії. У нас однакові мислення та менталітет. Зеніт – мій дім, я не планую нікуди їхати. Люди завжди будуть говорити і погано, і добре. А ті, хто каже, який я поганий, нехай згадають, скільки матчів я зіграв за збірну України і скільки користі їй приніс, – сказав він.

 

Тимощук назвав війну рф проти України «спеціальною військовою операцією» та заявив, що мовчав весь цей час, оскільки вважає, що у кожного своя позиція і «не все так однозначно». 

 

Нагадаємо, що уродженець Луцька 43-річний Анатолій Тимощук перебрався до росії у 2007 році, перейшовши з «Шахтаря» до «Зеніта». Пізніше, після виступів за «Баварію», півзахисник знову повернувся до пітерського клубу,згодом увійшов до тренерського штабу «Зеніта».

 

Після початку війни ексфутболіст не залишив російський клуб і не підтримав Україну у боротьбі з окупантом, тоді як його батько вступив у тероборону. 

 

Нагадаємо, що Українська асоціація футболу позбавила Тимощука-зрадника, в активі якого рекордні 144 матчі у футболці збірної, тренерської ліцензії, титулів та звань, Луцька міська рада — звання почесного громадянина міста, а в музеї футболу в Буковелі провели чистку пам'ятних речей ексфутболіста національної команди.

 

Раніше стало відомо, що Анатолій Тимощук контрабандою вивіз з України до росії дорогу колекцію ікон.

 

Як повідомляла УМ, у попередні роки Тимощук засвітився із колорадською стрічкою в Санкт-Петербурзі.