Неймар наздогнав Пеле на вершині списку бомбардирів Бразилії і прощається з Мундіалем

14:54, 10.12.2022
Неймар наздогнав Пеле на вершині списку бомбардирів Бразилії і прощається з Мундіалем

Найдорожчий футболіст світу Неймар розчарований поразкою бразильців на Мундіалі у Катарі. (twitter.com/JacobsBen)

Нападник збірної Бразилії Неймар своїм голом у ворота збірної Хорватії наздогнав короля футболу Пеле на вершині списку бомбардирів жовто-зелених.

 

Відтак в обох бразильців по 77 забитих голів за національну збірну «чарівників м’яча».

 

Як інформує Україна молода, цей гол Неймар забив у сенсаційному матчі на стадії чвертьфіналу Чемпіонату світу-2022 в Катарі в п’ятницю ввечері, в якому Бразилія поступилася Хорватії в серії пенальті.

 

При цьому лідеру бразильців (який забив гол у ігровий час на 105-й хвилині) навіть не випала нагода провести пенальті.

 

Отже гол Неймара на Мундіалі у Катарі 9 грудня став його восьмим голом на чемпіонатах світу. З цим результатом він наздогнав Кріштіану Роналду, Дієго Марадону та Рівалдо, які також забили по 8 голів на ЧС з футболу.

 

 

Поразку Бразилії від Хорватії та її виліт з чемпіонату Неймар сприйняв дуже болісно: після фінального свистка він не міг стримати сліз і зробив резонансну заяву.

 

Зокрема, 30-річний нападник натякнув, що це його останній Мундіаль.

 

«Думаю, це мій останній чемпіонат світу. Я сприймаю його останнім, тому що не знаю, чи вистачить у мене сили духу надалі займатися футболом», – журналіст Бен Джейкобс цитує емоційні слова бразильця після матчу.

 

Зауважимо, що для найдорожчого футболіста світу це був третій Мундіаль у житті, але він жодного разу навіть не доходив до фіналу.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гранди» розігрались. Перші чвертьфіналісти ЧС-2022.