Скандал у НОК: Суркіс та Шуфрич заявили про вихід зі складу комітету

20:33, 18.11.2022
Скандал у НОК: Суркіс та Шуфрич заявили про вихід зі складу комітету

Представники забороненої ОПЗЖ - Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич написали заяви про вихід зі складу НОК.

Після того, як легендарний футболіст Андрій Шевченко заявив про свій вихід зі складу НОК України на знак протесту проти окремих одіозних осіб у новому складі комітету, «крига скресла».

 

Представники забороненої ОПЗЖ - Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич одразу написали заяви про вихід зі складу Національного олімпійського комітету України на ім’я нового президента НОК Вадима Гутцайта.

 

Як інформує Україна молода, про це лаконічно повідомив сайт НОК у п’ятницю ввечері.

 

До речі, окрім колишнього головного тренера національної збірної Шевченка, свій протест висловив і керівник Української асоціації футболу та екснардеп Андрій Павелко – він також призупинив членство у комітеті через "обрання до складу членів НОК представників забороненої в Україні партії ОПЗЖ".

 

                                                                   Андрій Шевченко та Андрій Павелко. 

 

«У той час, як увесь світ бойкотує участь російських спортсменів у змаганнях всіх рівнів, до складу українського олімпійського комітету включають осіб від проросійських політичних угрупувань. Я особисто голосував проти відповідних рішень.

 

А тому, як учасник Асамблеї і представник команди НОК призупиняю своє членство у Комітеті до того часу, поки ситуацію не буде виправлено.

 

Тисячі наших воїнів не для того жертвують своїми життями, щоб скандальні друзі росії продовжували тут лобіювати свої та нашого ворога інтереси», - написав Павелко.

 

Натомість міністр спорту та президент НОК Вадим Гутцайт написав пост у Facebook, в якому запевнив, що вибори до складу комітету "відбулися демократично і чесно".

 

Але вже 18 листопада Шуфрич і Суркіс звернулися до нього із заявами про вихід зі складу членів НОК за власним бажанням.

 

Відтак, пан Гутцайт пропонує Андрію Шевченку зустрітися наступного тижня і обговорити його членство у виконкомі олімпійського комітету.

 

Зауважимо, що підсумки вчорашньої ХХХVIІ Генеральної асамблеї НОК України викликали величезний резонанс у суспільстві.

 

Тоді новим президентом комітету обрали чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, членами комітету на період 2022-2026 років обрали Нестора Шуфрича, Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук і Лілію Подкопаєву.

 

Як повідомляла «УМ», Андрій Шевченко висловив протест щодо такого «оновленого» складу НОК.

 

Раніше віцепрезидентка федерації гімнастики України Стелла Захарова розкритикувала діяльність Сергія Бубки на посаді президента НОК і закликала не допустити, щоб комітет оолив його наступник - Вадим Гутцайт. Обом вона закидала корупцію.