Українка Любов Жильцова вже вдев’яте стала чемпіонкою світу з шахів

20:37, 17.07.2022
Українка Любов Жильцова вже вдев’яте стала чемпіонкою світу з шахів

Любов Жильцова здобула яскраву перемогу. (Фото: Національний паралімпійський комітет України)

Українська шахістка з порушеннями зору Любов Жильцова здобула яскраву перемогу: вже вдев’яте за свою  спортивну кар’єру виборола титул чемпіонки світу з шахів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України в неділю.

 

«Членкиня національної збірної команди України з порушеннями зору після виснажливого командного чемпіонату світу, який нещодавно закінчився в Македонії, вирушила на особистий жіночий чемпіонат світу серед шахістів з порушенням зору, який проходив 11-16 липня в містечку Castelnaudary ( Франція). Як результат - впевнена перемога: 8,5 очок з 9 можливих та  золота медаль чемпіонату світу!», - йдеться у повідомленні.

 

Ще тиждень тому Любов у складі збірної України здобула "бронзу" на командному чемпіонаті світу з шахів серед осіб з порушеннями зору.

 

«Українська команда висловлює слова вдячності організаторам змагань і міжнародній шаховій федерації IBCA за вирішення всіх фінансових питань: наші спортсмени, незважаючи на дуже складні часи, не залишилися за бортом участі і перемог! Слава Україні! Разом ми сильні!», - додають у комітеті.

 

Чемпіонат світу серед шахістів з порушенням зору завершився 16 липня в містечку Кастельнодарі у Франції. Командні змагання шахістів приймала Північна Македонія.

 

Як повідомляла «УМ», 10-річний Андрій Дяченко — чемпіон Києва з шашок збирає кошти на потреби Збройних сил України, граючи з усіма охочими на вулиці.