Українки Цуренко, Калініна та Костюк удруге в історії подолали стартове коло Вімблдона

11:26, 29.06.2022
Українки Цуренко, Калініна та Костюк удруге в історії подолали стартове коло Вімблдона

Марта Костюк виграла матч першого кола на Вімблдоні у день свого народження. (Фото: Арата Ямаока/UkrainianTennisFederation)

Українські тенісистки Леся Цуренко, Ангеліна Калініна та Марта Костюк виграли свої перші матчі в основній сітці Вімблдонського тенісного турніру.

 

Таким чином, уперше з 2008 року у другому раунді турніру зіграють одразу троє наших теніситок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація тенісу України в соцмережах.

 

Зазначається, що у вівторок Леся Цуренко обіграла на старті основи Вімблдону британку Джоді Баррейдж – 6:2; 6:3. У першому сеті матч зупинявся через дощ.

 

                                                                             Леся Цуренко.

 

Тоді як Ангеліна Калініна не без певних проблем, але виграла матч першого кола на Вімблдоні. Вона завдала поразки Анні Бондар – 4:6; 6:2; 6:4.

 

Хвилювання нашої співвітчизниці, яке коштувало їй першого сету (на – 4:5 зробила три подвійні помилки!), зрозуміле, адже це її дебютна перемога в основі трав’яного Шолому.

 

                                                                                   Ангеліна Калініна

 

Показово, що Марта Костюк виграла матч першого кола на Вімблдоні у день свого народження 28 червня.

 

Вона завдала поразки британці Кеті Свон – 4:6; 6:4; 6:4. Протистояння тривало понад дві години (2:09 – якщо бути точними).

 

«Подарунок на власний день народження вийшов з приємних, адже таким результатом Марта повторила своє найкраще досягнення на Вімблдоні – вийшла у друге коло (вперше вона зробила це минулого року). А ми вітаємо Марту з Днем Народження й з перемогою в Лондоні!», - зазначають у Федеарції.

 

Нагадаємо, у 2008 році до другого раунду вийшли Олена Бондаренко, Катерина Бондаренко та Тетяна Перебийніс. Жодній з українок, щоправда, не вдалося пройти далі.

 

До речі, третій у сезоні турнір серії Grand Slam Вімблдон-2022 триватиме до 11 липня.