Олексій Вірченко з Полтави став чемпіоном світу з параплавання

14:47, 13.06.2022
Олексій Вірченко з Полтави став чемпіоном світу з параплавання

Олексій Вірченко приніс Україні першу медаль на Чемпіонаті світу з паралімпійського плавання

Український плавець Олексій Вірченко здобув першу для нашої команди нагороду Чемпіонату світу-2022 з паралімпійського плавання.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили на офіційному сайті національного комітету спорту інвалідів України. 
 
Вірченко фінішував першим у фінальному запливі батерфляєм на 100 метрів у класі S13. Його результат – 56,90. Другим фінішував спортсмен із Узбекистану, третім – плавець із Іспанії.
 
За підсумками другого дня XXIV літніх Дефлімпійських ігор у Кашіас-ду-Сул (Бразилії) українська збірна здобула 16 медалей – 6 золотих, 1 срібну та 9 бронзових. 
 
 
 
 
Зокрема, золоті медалі для України вибороли: Юрій Гайдученко (карате, до 67 кг), Марина Губанова (карате, до 50 кг), Катерина Масло (карате, до 55 кг), Ганна Шостак (дзюдо), Олексій Коломієць (плавання, 50 метрів, брас) та Владислав Кремляков (плавання, 200 метрів, спина).
 
Також нагадаємо, що Росію та Білорусь повністю відсторонили від виступів на чемпіонаті світу з водних видів спорту, що відбудеться у червні-липні в Угорщині.
 
Як повідомляла УМ, «золото» на чемпіонаті Європи-2022 з карате, який сьогодні проходить на півдні Туреччини в містечку Ґазіантепі здобула Анжеліка Терлюга. У фіналі дівчина перемогла олімпійську чемпіонку Івет Горанову.