Анжеліка Терлюга виборола золото на чемпіонаті Європи з карате

15:38, 28.05.2022
Анжеліка Терлюга виборола золото на чемпіонаті Європи з карате

Анжеліка Терлюга наносить переможний удар.

«Золото» на чемпіонаті Європи-2022 з карате, який сьогодні проходить на півдні Туреччини в містечку Ґазіантепі здобула Анжеліка Терлюга.

 

У фіналі дівчина перемогла олімпійську чемпіонку Івет Горанову.

 

Як інформує УМ, про це 28 травня повідомило «Суспільне. Спорт».

 

Горановій 30-річна українка свого часу поступилася у фіналі Олімпіади-2020, фіналі Європейських ігор-2019 та ще на двох чемпіонатах світу.

 

 

Попри те, що Горанова першою вела у рахунку, українка пізніше перейняла ініціативу. В кінці Терлюга перемогла з рахунком 11:3.

 

Терлюга змагалася в категорії до 55 кг. На шляху до сутички за титул чемпіонки Європи каратистка розгромила іспанку Карлоту Фернандес (9:0) і здолала хорватку Ему Сґарделлі (3:1), а у чвертьфіналі не залишила шансів азербайджанці Мадіні Садіґовій (8:0).

 

Раніше по «бронзі» українській команді принесли Аніта Серьогіна та Різван Талібов. Третю ж медаль завоювала віцечемпіонка Олімпійських ігор Анжеліка Терлюга, що стала єдиною українкою, якій вдалося пробитися до «золотого» фіналу.

 

Варто відзначити, що для дівчини це перша медаль чемпіонату Європи за три роки.

 

Серед інших відзнак Терлюги:

 

срібна призерка Олімпійських ігор-2020 у Токіо;

чотириразова чемпіонка Європи;

віцечемпіонка Європейських ігор-2019.

 

Як повідомляла УМ, міжнародна спортивна спільнота продовжує активно закликати цивілізований світ до максимально можливого бойкоту російського спорту.