Стрибуни у воду з України здобули 4 медалі на чемпіонаті у Берліні

14:48, 10.05.2022
Стрибуни у воду з України здобули 4 медалі на чемпіонаті у Берліні

Українці здобули чимало нагород на Міжнародному літньому чемпіонаті зі стрибків у воду (Фото Міністерства молоді і спорту)

У Берліні на відкритому Міжнародному літньому чемпіонаті Німеччини зі стрибків у воду українці здобули чотири медалі.
 
Як інформує Україна молода, про це інформують повідомляють на сторінці Міністерства молоді та спорту України у фейсбуці.
 
Олексій Середа та Кіріл Болюх (синхрон, вишка) здобули золото. Євген Науменко (вишка) завоював срібло. Данило Аванесов (вишка) та Олексій Середа і Кіріл Болюх (синхрон, трамплін, 3м) мають в активі бронзу.
 
Для українських стрибунів у воду цей турнір став першим у 2022 році і можливістю перевірити свої сили напередодні чемпіонату світу з водних видів спорту, яких відбудеться з 17 червня по 3 липня в Будапешті. 
 
Запорізький плавець Євген Науменко, якого тренує заслужена тренерка України Ірина Журавльова, на цих міжнародних змаганнях здобув срібло. 
 
До цього Євген також здобував срібло та бронзу на Чемпіонаті України зі стрибків у воду.
 
Як повідомляла УМ, українська команда  на Дефлімпіаді-2021 в місті Кашіас-ду-Сул, Бразилія, виборола 39 золотих, 16 срібних та 22 бронзових, у сумі - 77 медалей. Українці впевнено лідирують у медальному заліку.